Με συστάσεις προς τα κόμματα και σαφή μηνύματα προς τον ελληνικό λαό, έριξε χθες την αυλαία της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και εφόσον πλέον είχε ανακοινωθεί η 6η Μαίου ως η ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Παπαδήμος αφενός ανέδειξε ως θετικό τον απολογισμό των πέντε τελευταίων μηνών και αφετέρου έδειξε ότι επιθυμεί να διατηρήσει ανοικτό το δίαυλο με τους πολίτες λέγοντας: «Δεν είναι ώρα για αναλυτικό απολογισμό του έργου της κυβέρνησης. Αυτό άλλωστε γίνεται καλύτερα από τους πολίτες», όπως επίσης και ότι «η κόπωση, η δυσαρέσκεια, σε ορισμένες περιπτώσεις και η αγανάκτηση είναι κατανοητές και ενίοτε και δικαιολογημένες ιδίως όταν τα βάρη δεν κατανέμονται δίκαια».

Στο τελευταίο του μήνυμα ως πρωθυπουργός ο κ. Παπαδήμος τάχθηκε με σαφήνεια υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας και μετεκλογικά λέγοντας ότι «οι τελευταίοι πέντε μήνες έδειξαν ότι αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και εξαιρετικούς κινδύνους μπορούμε τελικά να συνεργαζόμαστε, μπορούμε να ξεπερνάμε τις διαφορές μας και τις χρόνιες παθογένειες της πολιτικής ζωής, μπορούμε να παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον» και χαρακτήρισε την κυβέρνησή του «γέφυρα ελπίδας και ευκαιριών». Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε: «Είμαι σίγουρος ότι ως κοινωνία θα επενδύσουμε στη δημιουργία και όχι την αποδόμηση. Αυτό σημαίνει να επιλέξουμε το δρόμο που θα διασφαλίζει τη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ» και σε άλλο σημείο: «Από τις επιλογές που θα κάνουμε δε θα κριθεί μόνο ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών. Θα κριθεί η πορεία της Ελλάδας τις επόμενες δεκαετίες. Οι αποφάσεις μας δεν πρέπει να είναι στραμμένες στο χθες αλλά στο αύριο».

Τέλος ο κ. Παπαδήμος ενώ σημείωσε ότι η έναρξη της προεκλογικής περιόδου δε σημαίνει και το τέλος της λειτουργίας της κυβέρνησης, εμμέσως έθεσε και την ατζέντα της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις κάλπες της 6ης Μαίου: «Προεκλογική περίοδος δε σημαίνει ότι το έργο της κυβέρνησης σταματάει σήμερα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε χρόνο. Τα προβλήματα δεν περιμένουν. Η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαίου έχει δύσκολο έργο μπροστά της. Και εμείς πρέπει να εργαστούμε ώστε η νέα κυβέρνηση να παραλάβει κράτος σε πλήρη λειτουργία και να παραδώσουμε επεξεργασμένες εναλλακτικές επιλογές ώστε να πάρει με πληρέστερο τρόπο τις αποφάσεις της. Αυτό θα κάνουμε».