Μπροστά στο ενδεχόμενο νέας κυβερνητικής κρίσης, το Μαξίμου παρενέβη έτσι ώστε ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης να αποσύρει την τροπολογία που σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ οδηγούσε σε «κλείσιμο» το επάγγελμα των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και ουσιαστικά ακύρωνε τις αποφάσεις των προηγούμενων υπουργών όπως ο Γ. Ραγκούσης και ο Δημήτρης Ρέππας.

Κατόπιν του θορύβου που δημιουργήθηκε, παρενέβη το Μαξίμου αφενός οδηγώντας σε απόσυρση την τροπολογία Βορίδη και αφετέρου διαμηνύοντας προς όλους τους υπουργούς ότι από εδώ και στο εξής τροπολογίες που δε σχετίζονται με το οικονομικό πρόγραμμα να μην προετοιμάζονται και να μην κατατίθενται.

Προηγήθηκε και η παρέμβαση της Ιπποκράτους που έλεγε ότι με εντολή Βενιζέλου διαμήνυσε πως από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να περάσει μέχρι τις εκλογές τροπολογία που δεν έχει άμεση συνάφεια με το οικονομικό πρόγραμμα, δεν έχει ήδη εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και τρίτον δε λύνει θέμα που κρίνεται ως άμεσο, ο κ. Βορίδης φέρεται να τόνισε πως η πρόσβαση στην ειδική κατηγορία βυτίων υγρών καυσίμων έχει απολύτως απελευθερωθεί με τον πρόσφατο νόμο 4038/2012.

Και οποιοσδήποτε το επιθυμεί μπορεί να αιτηθεί την έκδοση νέας άδειας, οποιασδήποτε κατηγορίας και οποιουδήποτε βάρους, πληρώνοντας ένα μικρό διοικητικό παράβολο χιλίων ευρώ (ή πεντακοσίων εάν διαθέτει ήδη μία άδεια).

Από την πλευρά του, ο τέως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και νυν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι «η αντίληψη και οι επιδιώξεις, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Βορίδης προσεγγίζει όλα τα επαγγέλματα στις μεταφορές που πρέπει να ανοίξουν -τελικά μόνο στα λόγια- είναι από την πρώτη στιγμή ίδιες και αναλλοίωτες, έχουν συνέπεια και συνέχεια στο χρόνο».