Ο Γ. Παπανδρέου είχε χθες συναντήσεις με τους συνεργάτες του ενώ προετοιμάζεται και νέα συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, από τις οποίες προέκυψε και η εκτίμηση ότι εφόσον το κείμενο συμφωνηθεί από τους τρεις αρχηγούς, μέσα στο Σαββατοκύριακο η Βουλή θα κληθεί να το εγκρίνει.

Ωστόσο η «ανταρσία» των πράσινων βουλευτών η οποία υπό το βάρος και των νέων αρνητικών δημοσκοπήσεων για το ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο να προαναγγέλλεται και από το βήμα της Ολομέλειας.

Τον τόνο της «επίσημης» απόδρασης έδωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Στάθη Κουτμερίδης όταν είπε καθαρά ότι «στο δίλημμα χρεοκοπία ή εθνική ταπείνωση να ξέρουν ότι δεν θα δεχτούμε την εθνική ταπείνωση. Μας ζητούν να κόψουμε μισθούς και να κάνουμε απολύσεις.

Η μάχη είναι σκληρή, είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας» και «οι δανειστές μας, θα πρέπει να ξέρουν ότι οι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια μειώσεων, περικοπών και καταργήσεων…».

Τη «σκυτάλη», πήρε όμως και ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης που και αυτός με παρέμβασή του θέλησε να καταθέσει δημόσια την αντίθεσή του λέγοντας πως «εάν υιοθετήσουμε τα μέτρα που μας προτείνει η τρόικα, πολύ φοβάμαι ότι η απόλυτα φτώχεια θα οδηγήσει σε λαϊκή έκρηξη που θα ακυρώσει την όποια συνταγή…».

Σημειώνεται δε ότι με δημόσιες δηλώσεις τους ήδη βουλευτές όπως ο Χρ. Πρωτόπαπας, ο Δ. Καρύδης, ο Γ. Αμοιρίδης και ο Οδ. Βουδούρης έχουν προειδοποιήσει ότι δεν περνούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.