Για τις 2:30 μ.μ. «έκλεισε» το νέο ραντεβού του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνει και άλλη συνάντηση αύριο, Κυριακή.

Με το τελεσίγραφο των δανειστών να λήγει αύριο και με το μαχαίρι της τρόικα κυριολεκτικά στο λαιμό οι πολιτικοί αρχηγοί καλούνται να αποφασίσουν αν θα αποδεχθούν ή όχι το πακέτο των πιο επώδυνων μέτρων, που μπορεί να επιβληθεί σε μια χώρα. Η ένταση στο πολιτικό σκηνικό τα τελευταία 24ωρα είναι μεγάλη καθώς το φάσμα της άτακτης χρεοκοπίας πλανάται παντού και μειώνει την δυνατότητα διαπραγμάτευσης της χώρας.

Την ίδια ώρα με τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών θα πραγματοποιηθεί και η τηλεφωνική συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία υποκαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, και στην οποία θα συμμετάσχει ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με το ελληνικό θέμα να βρίσκεται στο επίκεντρο της ανησυχίας. Η συνεδρίαση με αυτοπρόσωπη παρουσία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.