Να σταματήσει να προαναγγέλλει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους συνεπείς εργοδότες καλεί η τρόικα το υπουργείο Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας στην κυβέρνηση πως λέει «ναι» στην κάρτα εργασίας αλλά «όχι» στη μείωση των εισφορών.

Σημειώνεται πως μέχρι και προχθές ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές εφόσον πρόκειται για τους συνεπείς εργοδότες, γι’ αυτούς δηλαδή που θα δεχθούν να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους μέσω τραπεζικού συστήματος ή τη λειτουργία της κάρτας εργασίας.

Ωστόσο, στα μέτρα του νέου μνημονίου που πρέπει να λάβει η Κυβέρνηση προκειμένου να συναφθεί η νέα δανειακή σύμβαση τονίζεται μεταξύ άλλων πως οι αρχές πρέπει να επιβάλουν την απαραίτητη χρήση της κάρτας εργασίας «χωρίς καμία έκπτωση στα ποσοστά εισφορών».

Σύμφωνα με την προετοιμασία που είχε κάνει το υπουργείο Εργασίας οι επιχειρήσεις οι οποίες θα εισήγαγαν το σύστημα της κάρτας εργασίας στους χώρους εργασίας τους και κατέβαλαν εμπροθέσμως τις ασφαλιστικές εισφορές, θα είχαν 10% έκπτωση επί των αντίστοιχων εισφορών. Η έκπτωση θα αφορούσε τόσο τις εργοδοτικές όσο και τις εργατικές εισφορές και θα ίσχυε από την 1η Μαρτίου του 2012.

Πάντως, παρά την ανατροπή της τελευταίας στιγμής η εφαρμογή της κάρτας εργασίας αναμένεται να ξεκινήσει από την πρώτη Μαρτίου του 2012.