Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα Pheme.gr.

«Αυτά θα τα δούμε όταν ξεκινήσουν οι διαδικασίες…» ανέφερε ο κ. Παπουτσής, ο οποίος εξαπέλυσε βολές κατά των συναδέλφων του υπουργών που στρέφουν την προσοχή τους στο ζήτημα της διαδοχής στο κόμμα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Είναι εγκληματικό αυτές τις ώρες να στρέφουμε την προσοχή μας στις εσωκομματικές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ και να αφήνουμε τις υποχρεώσεις μας στην κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ασκεί, επίσης, κριτική προς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που καταφέρθηκαν εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «η διαρκής αμφισβήτηση του Γιώργου Παπανδρέου το τελευταίο διάστημα της πρωθυπουργίας του έγινε με τον πιο χυδαίο και τον πιο άδικο τρόπο. Δικαιούμαι να αναρωτιέμαι, τι ήταν αυτό που κρατούσε κλειστά τόσο καιρό τα στόματα και ποιες δυνάμεις τα απελευθέρωσαν; Είναι άραγε τόσο αθώοι όλοι;» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.