Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία επί 11 κρίσιμων άρθρων του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ υπέβαλλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για κάποια άρθρα που προβλέπουν συγχωνεύσεις υπηρεσιών του δημοσίου, διατάξεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών και την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων αλλά και για την τροπολογία που προβλέπει την απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων.

Στη ΝΔ σημειώνεται πλήρης μεταστροφή στη στάση της και σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να υπερψηφίσει το σύνολο των άρθρων του πολυνομοσχεδίου. Πάντως είναι σε εξέλιξη διαβουλεύσεις, προκειμένου να καμφθούν και οι τελευταίες ενστάσεις ορισμένων γαλάζιων βουλευτών, οι οποίοι διαμήνυαν ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν κάποια άρθρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κυρίου Μιχάλη Παπαδόπουλου ο οποίος διαφώνησε κατηγορηματικά με τις διατάξεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών αλλά και των γαλάζιων βουλευτών Κώστα Γκιουλέκα και Ελίζας Βόζενμπεργκ οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεση τους με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των δικηγόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τασούλας συνομίλησε σήμερα τόσο με τον Υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ζητώντας τροποποιήσεις και αλλαγές της τελευταίας στιγμής. Ο κύριος Παπαϊωάννου φαίνεται ότι αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του κυρίου Βορίδη. Οι γαλάζιοι βουλευτές πάντως που διαφωνούν διαμήνυσαν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον κύριο Τασούλα, να επιμείνει στην «πίεση» των αρμόδιων υπουργών, προκειμένου να προχωρήσουν σε βελτιωτικές κινήσεις.

Θολό παραμένει, ωστόσο το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ καθώς αρκετοί πράσινοι βουλευτές επιμένουν στη διαφωνία τους σε επιμέρους διατάξεις. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της κυρίας Χρύσας Αράπογλου η οποία δήλωσε ότι αν δεν αλλάξει το άρθρο 7, που προβλέπει τη μεταβίβαση της ιδιωτικής περιουσίας του δημοσίου στο ταμείο αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, θα το καταψηφίσει στη σημερινή ψηφοφορία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Μαγκούφη, ο οποίος εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με το άρθρο για τις δικηγορικές εταιρίες. «θα μάθετε τι θα κάνω, το βράδυ στη βουλή», ήταν η σιβυλλική δήλωση του.