Οι επικουρικές συντάξεις και η μείωση τους, έως 25%, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης του Λουκά Παπαδήμου με τον Γ. Κουτρουμάνη στο Μέγαρο Μαξίμου, δύο εβδομάδες πριν την έλευση της τρόικας.

Η πρόταση του υπουργείου προβλέπει ότι θα χρειαστούν νέες περικοπές στις επικουρικές 15% κατά μέσο όρο. Το 2012, το έλλειμμα των επικουρικών ταμείων θα φθάσει τα 1,1 δισ. ευρώ έναντι 850 εκατ. φέτος.

Ο κ. Κουτρουμάνης αναφορικά με τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμιση τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό ως λύση του προβλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά θα είναι κλιμακωτό.

 Όσο για τις διαφωνίες της ΝΔ επεσήμανε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

Αναφορικά με τη μείωση του κατώτατου μισθού ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι: «το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα», ενώ για την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΦΠΑ.