Η ΝΔ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της ότι θα καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου και επιτίθεται στον τέως υπουργό Δικαιοσύνης. «Με σημερινή του συνέντευξη, εμφανίζεται προκλητικά αμετανόητος για το νόμο που ψήφισε η Κυβέρνηση και με τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι και χιλιάδες επικίνδυνοι κακοποιοί», λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως πρόσφατα, το σώμα των Ειδικών Φρουρών ζήτησε επίσημα την κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου, σημειώνοντας πως είναι «αδιανόητο να συλλαμβάνουμε κακοποιούς και ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους ελευθερώνει».

«Με περισσό θράσος, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίζεται, για μια ακόμη φορά, στην πράξη, μόνο τα δικαιώματα όσων έχουν αφαιρέσει ζωή και όχι την ασφάλεια των πολιτών. Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, με την πολιτική της στα ζητήματα τάξης και ασφάλειας, επιβεβαιώνει πως η ιδεοληψία είναι χειρότερη από την αδιαφορία. Επαναλαμβάνουμε τη δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας πως ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί», επισημαίνει η Πειραιώς.

O Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με επικεφαλής παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, Γ. Στασινό, τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κ. Κόλλια, τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο και τον εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνλων, Γιώργο Παπαδόπουλο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Συζητήθηκαν οι συνθήκες ασφυξίας στην πραγματική οικονομία, η υπερφορολόγηση και οι υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές που οδηγούν στο κλείσιμο χιλιάδες “μπλοκάκια” και στη μετανάστευση ικανό και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

Τονίζει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης άκουσε τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων και επανέλαβε τη δέσμευσή του για μια Συμφωνία Αλήθειας, που θα βάζει φρένο στην υπερφορολόγηση.

«Το κράτος να επιβάλλει λιγότερους φόρους και εισφορές και οι φορολογούμενοι να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και να είναι συνεπείς σε λογικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Έτσι ώστε όλοι μαζί -κράτος, πολίτες και αγορά- ενωμένοι, όχι διχασμένοι, να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.