Οι πληροφορίες επιμένουν ότι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ αναμένονται μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ σύντομα αναμένεται η αντίδραση του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ολοκληρώνοντας τον κύκλο των επαφών του με στελέχη και σίγουρα πριν αναχωρήσει για το Κίελο της Γερμανίας την Πέμπτη το βράδυ, θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το 24h.gr. ο Μ. Χρυσοχοίδης δεν αιφνιδίασε μόνο την Ιπποκράτους αλλά και τους ανεπισήμως συνυποψηφίους του για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ καθώς δε δήλωσε απλώς «παρών», αλλά έβαλε και τις προϋποθέσεις, κάνοντας λόγο για συμφωνημένες διαδικασίες, με τη συμμετοχή του λαού και προϋπόθεση την κατάθεση νέας πολιτικής πρότασης.

Το γάντι σήκωσε πρώτος δημοσίως ο Χρ. Παπουτσής, ο οποίος αντέδρασε με το ειρωνικό σχόλιο «δεν έχει κανένα νόημα σε αυτήν τη συγκυρία να εμφανίζονται διάφοροι ως «wannabe-δες» και στήριξε δημοσίως την παραμονή Παπανδρέου στην προεδρία, αν και οι πληροφορίες τον θέλουν να σκέπτεται και τη δική του υποψηφιότητα.

«Η συζήτηση αυτή είναι εσπευσμένη, άκαιρη και αγχωτική. Πιστεύω ότι ο Γ. Παπανδρέου έπρεπε να αποκρούσει όλη αυτήν την κινητικότητα.

Δυστυχώς ορισμένα από τα στελέχη μας μαθημένα στην πρακτική των μηχανισμών του παρελθόντος άρχισαν την ομφαλοσκόπηση, τους βυζαντινισμούς και την εσωστρέφεια τη στιγμή που η κυβέρνηση Παπαδήμου δίνει μεγάλη μάχη για τη διασφάλιση της 6ης δόσης» δήλωσε ο Π. Μπεγλίτης, πριν τη συνάντησή του χθες με τον Γ. Παπανδρέου.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ανοικτό έθεσε και θέμα δικής της υποψηφιότητα, η Λούκα Κατσέλη, η οποία πάντως χαρακτήρισε προτεραιότητα την ιδεολογικοπολιτική συζήτηση πριν από την εκλογή νέου αρχηγού.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου συνέχισε τον κύκλο επαφών του βλέποντας διαδοχικά τους Θ. Πάγκαλο, Απ. Κακλαμάνη, Π. Μπεγλίτη, Χ. Καστανίδη και Π. Ευθυμίου ενώ σήμερα θα συναντηθεί με τον Χρ. Πρωτόπαπα και άλλα στελέχη.

Ο Μ. Παπαιωάννου δήλωσε χθες ότι κατά την άποψή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι διατεθειμένος να αποχωρήσει από την ηγεσία και να προχωρήσει στις απαραίτητες διαδικασίες. Δεν προκύπτει το ίδιο κλίμα από τους συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου στην Ιπποκράτους, που επιμένουν ότι ο «πρόεδρος θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία και θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές».

Η πλειοψηφία πάντως των στελεχών που συνάντησαν τον κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες, εκτιμούν ότι έχει αποφασίσει να φύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Πάγκαλος φέρεται να υποστήριξε στη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει καμία διαδικασία πριν την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού, ο Π. Ευθυμίου φέρεται να του ζήτησε να απορρίψει σενάρια περί διαρχίας και να εγγυηθεί ξεκάθαρες λύσεις και διαδικασίες, ενώ ο Απ. Κακλαμάνης έθεσε ανοικτά τον κίνδυνο διάσπασης ζητώντας από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εγγυηθεί με τις αποφάσεις του την ενότητα του κόμματος.