Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος για τη νέα κυβέρνηση, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε ήδη τηλεφώνημα από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για να παραμείνει στη θέση του. Ήταν από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, με τον οποίο επικοινώνησε ο Λουκάς Παπαδήμος.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες του 24h.gr αναφέρουν ότι στη νέα κυβέρνηση θα συμμετέχουν και οι Α. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοίδης, κατά πάσα πιθανότητα στις θέσεις τους.

Ο κ. Παπαδήμος φέρεται να επιμένει στη συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τη ΝΔ, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν και στελέχη του ΛΑΟΣ.

Η τελευταία πληροφορία από τα γραφεία του ΛΑΟΣ είναι ότι έχει διατυπωθεί αίτημα για ένα ή δύο υπουργεία, κάθετης και όχι οριζόντιας συμμετοχής στελεχών του ΛΑΟΣ, που σημαίνει ότι ο Γ. Καρατζαφέρης θέλει σε ένα ή δύο υπουργεία να υπάρχουν υπουργός και υφυπουργός από το κόμμα του.

Η σύσκεψη ξεκίνησε στις 5μισι στο Μέγαρο Μαξίμου και ολοκληρώθηκε μετά από δύο ώρες. Άλλοι υπουργοί, πριν εκείνων που προαναφέρθηκαν, δεν έχουν ακόμα δεχθεί τηλεφώνημα.

Από την πλευρά της ΝΔ έχουν ήδη ακουστεί τα ονόματα του καθηγητή Α. Μακρυδημήτρη, του στενού συνεργάτη του Α. Σαμαρά Κ. Αρβανιτόπουλου, του καθηγητή Γ. Μουρμούρα, του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη. Αν τελικά γίνει δεκτό το αίτημα της ΝΔ για αλλαγές στα υπουργεία Εσωτερικών, Πολιτικής Προστασίας, Άμυνας, Επικρατείας και Δικαιοσύνης, τότε οι Χ. Καστανίδης, Μ. Παπαϊωάννου, Π. Μπεγλίτης, Χρ. Παπουτσής και Μόσιαλος αναμένεται να αντικατασταθούν.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, στο νέο σχήμα θα συμμετάσχουν τέσσερις υπουργοί από τη ΝΔ και δύο από το ΛΑΟΣ. Ο Σταύρος Δήμας πιθανότατα θα είναι αντιπρόεδρος της νέας κυβέρνησης, ενώ δεν αποκλείεται να αναλάβει και το υπουργείο Άμυνας.