Ολοκληρώθηκε, πριν από λίγο, η πρώτη, ενενηντάλεπτης διάρκειας, σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, που στηρίζουν την κυβέρνηση, υπό τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη δομή της νέας κυβέρνησης.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά μίλησε για δημιουργική συνεργασία και σημαντική πρόοδο, η οποία επετεύχθη. «Η συνάντηση ήταν ουσιαστική», είπε και τόνισε ότι «η ΝΔ θα συμμετέχει με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη της στη νέα κυβέρνηση».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, πρέσβης επί τιμή Γιώργος Γεωργίου, μίλησε για ευχάριστη, αλλά και χρήσιμη συνάντηση και τόνισε ότι «ο ΛΑΟΣ θα συμμετέχει με αρκετά στελέχη στη νέα κυβέρνηση». Ερωτηθείς αν θα είναι δύο ή τρία, απάντησε: «Είναι αρκετά;».

Από την πλευρά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, στη συνάντηση παραβρέθηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του απερχόμενου πρωθυπουργού, Νίκος Αθανασάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υπουργεία, στα οποία αναμένεται με βεβαιότητα ότι θα γίνουν αλλαγές προσώπων στην ηγεσία τους είναι το Εσωτερικών, το Δικαιοσύνης, το Προστασίας του Πολίτη, το Επικρατείας, στο οποίο ο οριζόμενος υπουργός ασκεί καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, και, ίσως, το Εθνικής Άμυνας.