«Απαράδεκτες και ανιστόρητες» χαρακτηρίζει η Ένωση Κεντρώων σε ανακοίνωσή της τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος είχε αποκαλέσει την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

«Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου οφείλει να γνωρίζει ιστορία και να σέβεται τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με το όνομα των Σκοπίων», υποστηρίζει η Ένωση Κεντρώων, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες δηλώσεις είναι όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά δημιουργούν προβλήματα σταθερότητας και δυναμιτίζουν την ευρωπαϊκή πορεία της ευαίσθητης περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων».

Το κόμμα σχολίασε και τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Η Ένωση Κεντρώων κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην κλείνουν δρόμους και να μην παρακωλύουν τη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών απευθύνει, με ανακοίνωσή της, στους αγρότες η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας ότι στέκεται στο πλευρό τους.

Η Ένωση Κεντρώων επαναφέρει το αίτημα για παραμονή του παλαιού φορολογικού καθεστώτος. «Έχουμε ταχθεί υπέρ του να μείνει το παλαιό φορολογικό καθεστώς για ετήσιο εισόδημα τους μέχρι 15 χιλιάδες ευρώ», σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.