Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου -άρα τις διαψεύσεις από το Μαξίμου- ιδιαίτερα μετά την ασαφή για το ελληνικό πρόβλημα κατάληξη της συνάντησης ανάμεσα στην Α. Μέρκελ και τον Ν. Σαρκοζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, η είδηση για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και μάλιστα με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη, Κ. Καραμανλή και Κ. Σημίτη, όχι μόνο δεν προέκυψε εν αγνοία αλλά και με τη συμβολή του Μαξίμου, καθώς ήταν ένα από τα βασικά σενάρια που είχαν συζητηθεί σε κυβερνητικούς κύκλους το τελευταίο διάστημα.

Ο λόγος της έντονης διάψευσης που ακολούθησε, ήταν το γεγονός ότι η είδηση αναπαράχθηκε άμεσα και με έντονο τρόπο από μεγάλα, έγκυρα διεθνή πρακτορεία (όπως το Bloomberg και το Reuters) με αποτέλεσμα το ίδιο το Μαξίμου να φοβηθεί από το θόρυβο που δημιουργήθηκε και να τρέξει για να «μαζέψει» το σενάριο που χρησιμοποιήθηκε για να ενισχύσει την ήδη μεγάλη ρευστότητα και αβεβαιότητα που επικρατεί.

Οι ίδιες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι εφόσον υπάρξει η τελική λύση για το πρόβλημα του δημοσίου χρέους (και αυτό πια τοποθετείται χρονικά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου) η σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και η λήψη πρωτοβουλίας από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου προς άγνωστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση (τα σενάρια είναι από νέα πρόταση συναίνεσης προς τον Α. Σαμαρά μέχρι και συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας) συνεχίζει να εμφανίζει σημαντικές πιθανότητες.

Πηγή: 24h.gr