«Βιαστικά» και για «επικοινωνιακούς λόγους» προχώρησε η κυβέρνηση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών εκτιμά ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.

Όπως δήλωσε στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αυτό έγινε κατ’ αυτόν τον τρόπο, επειδή «ο πρωθυπουργός, ερχόμενος την βδομάδα αυτή στην Έκθεση δεν θα είχε κάτι άλλο να δείξει, κάτι άλλο να “παίξει”, ενώ τώρα θα έρθει και θα πει είχα την επιτυχία αυτή με το θέμα των αδειών».

Χαρακτήρισε δε «χτύπημα στην ίδια τη Δημοκρατία» τη «φίμωση των πολλών καναλιών και τον περιορισμό τους μόνο σε τέσσερα» και διατύπωσε την εκτίμηση πως μπορούσαν να δοθούν και περισσότερες άδειες.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Καράογλου ανέφερε πως το κόμμα του θα παρουσιάσει κάτι διαφορετικό. «Δεν θα έρθουμε όπως έκανε ο κ. Τσίπρας πέρυσι με το παράλληλο πρόγραμμα ή πρόπερσι, το 2014, με το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, να τάξουμε τα πάντα στους πάντες, να τάξουμε λαγούς με πετραχήλια. Εμείς θα χτίσουμε με τον ελληνικό λαό μια συμφωνία αλήθειας λέγοντας τα πράγματα όπως έχουν».

Για το κόμμα του είπε -μεταξύ άλλων «θέλουμε να πλησιάσουμε πάλι τους πολίτες να τους εξηγήσουμε, να πούμε ποια ήταν τα λάθη μας στο παρελθόν, να ζητήσουμε συγγνώμη και να παρουσιάσουμε το διαφορετικό πολιτικό μας αφήγημα». Πρόσθεσε «η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι της ΝΔ, αλλά θέλουμε ακόμη δουλειά κι έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και θέλει πολύ μεγάλη προσπάθεια απ’ όλα τα στελέχη της ΝΔ για να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη και την αγάπη των Ελλήνων πολιτών».