Την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου, με την οποία διατάχθηκε η έκπτωσή του από το αξίωμα του δημάρχου ζητά με προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ο πρώην δήμαρχος Πανταζής Χρονόπουλος.

Στην προσφυγή του υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι πάράνομη , αντισυνταγματική και αντίθετη με την Ευρωπαική Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρονόπουλος το 2008 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση δέκα μηνών, γιατί ως δήμαρχος Ζαχάρως το 2003 αποφάσισε να εργαστούν παράνομα στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως.

Την καταδίκη του επικύρωσε στη συνέχεια ο Αρειος Πάγος και με βάση τις διατάξεις του «Καλλικράτη» ακολούθησε η απόφαση περί της έκπτωσής το.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Π. Χρονόπουλος, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%.

Με τη αίτησή του ο προσφέυγων υποστηρίζει ακόμα ότι τυγχάνει εν ενεργεία δήμαρχος Ζαχάρως και με την απόφαση του γενικού γραμματέα δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστια ηθική βλάβη, προσωπική, κοινωνική και πολιτική.