Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα, ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

Στη συνάντηση, που έγινε ύστερα από αίτημα της Συνομοσπονδίας, οι εκπρόσωποι των Επαγγελματιών κατέθεσαν τις απόψεις τους για το συγκεκριμένο θέμα, προτείνοντας στον υπουργό να επιδιώξει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να σταματήσουν οι διενέξεις με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του, εμμένοντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενώ απέκλεισε για άλλη μια φορά το ενδεχόμενο των πληθυσμιακών κριτηρίων.

Από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ, ο πρόεδρός της Δημήτρης Ασημακόπουλος τόνισε, ότι η Συνομοσπονδία πρότεινε να υπάρξουν πληθυσμιακά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια για την έκδοση των αδειών, οι οποίες, όπως είπε, θα πρέπει να είναι δημόσιες και να γίνεται αυστηρός έλεγχος.

Ο κ. Ασημακόπουλος πρότεινε επίσης στον υπουργό, να υπάρξει μια 10ετής μεταβατική περίοδος για τη μεταβίβαση των αδειών που ήδη υπάρχουν με όρους γονικής παροχής, ώστε, όπως είπε, να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής.

Απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες ταξί, συνέστησε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να αποφεύγονται ακραίες κινήσεις και εμπρηστικές δηλώσεις, έτσι ώστε να παραμείνει η κοινωνία με το μέρος τους και να υπάρξει η δυνατότητα εξεύρεσης μιας χρυσής τομής.

Αποστάσεις από ακραίες δηλώσεις και κινήσεις πήρε και το μέλος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί της Πάτρας κ. Σκέντζος, λέγοντας ότι δεν υιοθετεί τέτοιες πρακτικές, αφήνοντας να εννοηθεί, ότι την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρξει συνάντηση των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε στις 14 του μηνός η δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για την απελευθέρωση των Ταξί και, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο θα ξανασυζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο, με τις όποιες βελτιώσεις και αλλαγές υπάρξουν και στη συνέχεια αφού υπάρξει και νέα ενημέρωση των βουλευτών, θα κατατεθεί στη βουλή.