«Φοροκαταιγίδα» που θα πλήξει όλες τις κοινωνικές τάξεις, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα θα είναι αναποτελεσματικά και ότι το φθινόπωρο, με τη νέα αξιολόγηση, θα πρέπει να παρθούν και άλλα.

«Αυτή η φοροκαταιγίδα δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα, το φθινόπωρο, στη νέα αξιολόγηση, θα αναγκαστούν να πάρουν και άλλα αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος, η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων έχει τελειώσει», σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι από το πακέτο του 1,6 δισ. ευρώ που αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή, μόνο τα 11 εκατ. αφορούν περικοπές δαπανών.

Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ότι με τα νέα μέτρα δεν περιορίζει το «βαθύ» κράτος, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στο δυτικό κόσμο που φορολογεί τη σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ και υπογράμμισε ότι τον Αύγουστο θα βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστη έκπληξη χιλιάδες ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και αγροτεμαχίων, που θα λάβουν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ.

Στο μεταξύ, ερωτηθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με την παρέμβαση που έκανε αναγκάζει ουσιαστικά τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη να ψηφίσει “όχι σε όλα” στο πολυνομοσχέδιο, ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε: «δεν έχουμε αποφασίσει για όχι σε όλα. Υπάρχουν κάποια μέτρα που θα ψηφίσουμε όπως οι συμβάσεις για τα αεροδρόμια».