Την ανάγκη η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, επισημαίνει σε δήλωσή του το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης τονίζει πως αυτό αποτελεί ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας και ευθύνης, και επισημαίνει πως η ΝΔ πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά, καθώς αυτό είναι ζήτημα προοπτικής για τη χώρα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για το λαό και τον τόπο.

«Όλους εμάς που αφιερώσαμε τη ζωή μας και παλέψαμε για τις αρχές και τις αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» δηλώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης, τονίζοντας μάλιστα πως υπάρχουν ευθύνες οι οποίες και πρέπει να αναληφθούν άμεσα, καθώς όπως λέει «βασική αξία της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η πολιτική υπευθυνότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, «η Νέα Δημοκρατία πρέπει να μείνει ενωμένη και να βαδίσει γρήγορα μπροστά. Η διαδικασία εκλογής αρχηγού από τη βάση πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό. Είναι ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας. Είναι ζήτημα ευθύνης» επισημαίνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.