Κρας τεστ στους στόχους και τα προγράμματα που παρουσίασαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιχειρεί το CNBC σε σημερινό του δημοσίευμα με τίτλο: «Ποιος θα αρπάξει την εξουσία στην Ελλάδα; Θα υπερισχύσει ο Τσίπρας;»

Με αφορμή όσα ειπώθηκαν στην τηλεμαχία της Δευτέρας, το δημοσίευμα αναφέρει πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχουν υπογραμμίσει πως θα τιμήσουν τις δεσμεύσεις του προγράμματος διάσωσης της χώρας, ενώ και οι δύο ξορκίζουν το Grexit.

Ωστόσο, για το θέμα των συνεργασιών σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, σε αντίθεση, με τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος επιθυμεί μια συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αυτή θα συμβάλει στην σταθερότητα της κυβέρνησης. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος μεταξύ των δύο κομμάτων, επισημαίνει το CNBC.

Και παρότι όλες οι σφυγμομετρήσεις προκρίνουν ότι οι πολίτες ζητούν τον μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό, ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης υποδέχεται τη συνεργασία των δύο κομμάτων.

Ο αρχηγός της ΝΔ, σχολιάζει το CNBC, επιδιώκει τη μακροπρόθεσμη διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους, τη σταδιακή μείωση φόρων επί των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τη διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης, την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει δεσμευθεί ότι θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση, θα ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και υπόσχεται να συμβάλει στην τόνωση των μικρών και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.