Το θέμα της ανεργίας και ειδικότερα της ανεργίας των νέων έθεσε στη δεύτερη ερώτησή του, ο Πάνος Χαρίτος στους 2 αρχηγούς.

Η ερώτηση του κ. Χαρίτου: «Τα ποσοστά της ανεργίας είναι ψηλά. Για ποιο λόγο να θεωρήσει ένας νέος ότι αλλάζει κάτι, μετά από αυτές τις εκλογές; Τι θα τον κρατήσει στην Ελλάδα;»

Η απάντηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη: «Θα έλεγα σε έναν 20χρονο ότι μπορεί να μείνει στην Ελλάδα και να προσπαθήσει. Οι Έλληνες δεν μπορούν να μεγαλουργήσουν γιατί υπάρχει μία μίζερη κατάσταση, ένας διχασμός. Πρέπει να έρθουν οι ιδιωτικές επενδύσεις. Δεν επαρκεί το δημόσιο κεφάλαιο. Εφόσον μπορέσουμε να ανοίξουμε τις επενδύσεις, τα νέα παιδιά μπορούν να βρουν δουλειά. Η αποχή δεν δίνει λύσεις. Λύσεις δίνει η ψήφος της δημιουργικότητας».

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα: «Το να λέει ο κ. Μειαμαράκης ότι έχει έγνοια αυτός κι όχι εμείς, είναι καινοφανές. Φεύγουν οι επιστήμονες, οι ερευνητές. Χρειάζονται τομές. Χρειάζεται να επενδύσουμε στην έρευνα, στις νέες τεχνολογίες. Να ενισχύσουμε τα πανεπιστήμια, να φτιάξουμε τεχνολογικά πάρκα, να έχουμε τη δυνατότητα να φτιάξουμε νεοφυείς επιχειρήσεις (start-up). Να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να μείνουν εδώ. Χρειάζεται δουλειά, αλλά και εθνικό συλλογικό όραμα».