Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης στοχεύουν απόψε να κερδίσουν τις εντυπώσεις ο καθένας με τα δικά του επιχειρήματα  αλλά και τη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων τη στιγμή μάλιστα που η πρωτιά αλλά και η τρίτη θέση δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το απόλυτο εκλογικό ντέρμπι.

Οι πληροφορίες, όπως αναφέρει το MEGA,  θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα, να έχει κάνει προετοιμασία με τη βοήθεια του Νίκου Παππά, του Άγγελου Τσέκερη, του Νίκου Φίλη, της Όλγας Γεροβασίλη και του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει το δίλημμα της επόμενης ημέρας με “καμβά” τη διαπραγμάτευση του χρέους, να στοχεύσει τον Ευ. Μεϊμαράκη με “πυρά” που θα αφορούν τις εκφράσεις από την αργκό που χρησιμοποιεί ενίοτε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και να μην ανεβάσει τους τόνους με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά να τον αντιμετωπίσει με ηπιότητα και χαμόγελο.

Στη Νέα Δημοκρατία το… φροντιστήριο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αποτελείτο από τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, τον Νίκο Καραχάλιο, τον Θεόδωρο Αμπατζόγλου, την Πηνελόπη Γαβρά και τον Πελοπίδα Καλλίρη. Πρώτος στόχος του “γαλάζιου” στρατοπέδου είναι να μην γίνει το παραμικρό λάθος, ενώ ακολουθεί η αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα με τέτοιο τρόπο που να μην μετατραπεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε θύμα.

Με στόχο όμως να υπάρξει και συζήτηση σχετικά με το πρόγραμμα των κομμάτων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα αναφερθεί στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τον χαρακτηρισμό “Θεσσαλονίκη 2” για να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα εφαρμοστεί όπως και το “Θεσσαλονίκη 1”.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, συνεργάστηκε με τον Κώστα Ήσυχο, μόνο για τα διαδικαστικά θέματα, ενώ οι στενοί του συνεργάτες που ρωτήθηκαν σχετικά με την προετοιμασία του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας απαντούσαν χαρακτηριστικά: “Ποιος να συμβουλεύσει τον Λαφαζάνη; Ο Παναγιώτης συμβούλευε τον ίδιο τον Χαρίλαο Φλωράκη”.

Η ομάδα πολιτικού σχεδιασμού του Ποταμιού, ο Χάρης Θεοχάρης, ο Θάνος Σκώκος, ο Δημήτρης Τσιόδρας, η Λίνα Παπαδάκη αλλά και ειδικός στο ψηφιακό marketing Νικόλας Γιατρομανωλάκης αποτέλεσαν την ομάδα προετοιμασία του Σταύρου Θεοδωράκη.

Αυτό που θα υπογραμμίζει ο Στ. Θεοδωράκης – ίσως και όταν η ερώτηση δεν ευνοεί – είναι πως το “Ποτάμι” έχει τους καλύτερους.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε συνεργασία με στελέχη του κόμματος ενόψει του debate, όχι όμως και με επικοινωνιολόγους καθώς όπως τονίζεται από τον Περισσό δεν υπάρχουν τέτοιοι επαγγελματίες στο επιτελείο του.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε και με την Αλέκα Παπαρήγα, η οποία ήταν παρούσα στο τελευταίο debate του 1999 αλλά και του 1996. Ο γγ του ΚΚΕ θα ακολουθήσει τη γραμμή πως μόνο το ΚΚΕ λέει την αλήθεια και θα στρέψει τα “πυρά” του κυρίως κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, προετοιμάστηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Τσατσαρώνη, του Πολύκαρπου Ζαλώνη, του Τέρενς Κουίκ, του Γιώργου Κούσουλα, του Παναγιώτη Σγουρίδη, ενώ αστειευόμενος τους είπε πως θα πάρει για όλα την έγκριση της μικρής του κόρης, Πολυτίμης.

Κύριο όπλο του Πάνου Καμμένου θα είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής, ενώ οι “βολές” του θα είναι στοχευμένες κατά των Ευ. Μεϊμαράκη και Στ. Θεοδωράκη.

Στο “φροντιστήριο” της Χαριλάου Τρικούπη, συμμετείχαν ο Κώστας Λαλιώτης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Μανώλης Όθωνας και ο Θ. Παπαθεοδώρου. Η Φώφη Γεννηματά είναι προετοιμασμένη να εξαπολύσει επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκαθαρίσει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα αποτελέσει το δεκανίκι κανενός, αλλά ως τρίτος πόλος να λάβει και την τρίτη θέση στις εκλογές.