«Δεν ασχολούμαι με αυτά… Ο καθένας έχει την ευθύνη του, η κ. Κωνσταντοπούλου είναι πρόεδρος της Βουλής, κατά τη γνώμη μου πρέπει να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της», απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όταν προσερχόμενος στη Βουλή ρωτήθηκε για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αυτό που πρέπει αν μας απασχολήσει είναι η απόκρουση της επίθεσης που γίνεται από αντιδραστικούς κύκλους να οδηγήσουν τη χώρα μας ουσιαστικά και σε ηθική απομείωση και σε οικονομική εξαθλίωση. Και αυτή την υποχρέωση την έχουμε όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όλα τα πολιτικά κόμματα, που πρέπει να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια που καταβλήθηκε από τη μεριά του πρωθυπουργού επί 19 ώρες».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ο κ. Φλαμπουράρης, «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να αρχίσουν να αναλογίζονται αν πρέπει πραγματικά να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε σε έναν βαθμό και όσο μπορούμε αυτή την Ευρώπη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη που όλοι ονειρευτήκαμε.

Αυτό που ζήσαμε τις 19 ώρες είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που ονειρεύτηκαν αυτοί που τη συγκροτήσαν

Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι κάποιος ψηφίσει ή δεν ψηφίσει και τι θα κάνουμε με αυτούς. Αυτά θα τα δούμε αργότερα… Το μεγάλο πρόβλημα είναι να ταχθούμε όλοι μπροστά στη συγκεκριμένη επίθεση που γίνεται στην ελληνική κοινωνία μέσω της κυβέρνησης

Πιέζοντας την κυβέρνηση, τον Τσίπρα, το κοινοβούλιο, εκβιάζοντας… οι δανειστές έχουν δείξει πια το πρόσωπό τους. Σ’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε».