«Η στάση του ΔΝΤ τορπίλισε τη συμφωνία», δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης. Μάλιστα, επισήμανε ότι «μοναδικός στόχος του ΔΝΤ είναι να πάρει πίσω τα λεφτά του, επιβάλλοντας στην Ελλάδα την εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής διάλυσης, που αποδείχτηκαν αποτυχημένες και καταδικάστηκαν από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Επιπλέον, τόνισε ότι η πολιτική της εθνικής διαπραγμάτευσης δεν μπορεί να νοθεύει τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, με μοναδικό στόχο τη συμμετοχή της ΝΔ στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι παρά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση δεν έφερε «μνημονιακά» νομοθετήματα στη Βουλή το τελευταίο πεντάμηνο.

Τέλος, ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών μέτρων στο πλαίσιο ενός διαφορετικού μείγματος πολιτικής και σημείωσε ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι η εξεύρεση συνολικής λύσης, η οποία θα απαλλάξει τη χώρα από το μαρτύριο της σταγόνας και θα οδηγήσει στην πολυπόθητη ανάπτυξη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.