Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, μετά τη δήλωση Μιχελάκη που αναφερόταν στην ομιλία του πρωθυπουργού στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μιχελάκης μπορεί να θυμάται μόνο την περίοδο που είναι ο ίδιος εκπρόσωπος της ΝΔ…»

Πιο αναλυτικά, η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή, έχει ως εξής:

«Όσον αφορά τη σημερινή ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., σχετικά με συνέντευξη του Γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, Μιχάλη Καρχιμάκη, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι τη μέθοδο της πολιτικής αθλιότητας, της συκοφαντίας, των ύβρεων και της πλήρους διαστρέβλωσης, είναι ακριβώς η Ν.Δ. των τελευταίων μηνών επί κ. Μιχελάκη που την εισήγαγε και την εφαρμόζει καθημερινά ως πολιτική αντιμετώπιση. Από συνειδητή επιλογή. Συνεπώς, ας μην ανακαλύπτει πεδία θυματοποίησης, γιατί δεν πείθει.

Όσο δε, για τη σημερινή του ανακοίνωση, σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο κ. Μιχελάκης μπορεί να επιλέξει να θυμάται μόνο την περίοδο που ο ίδιος λειτουργεί ως εκπρόσωπος Τύπου και όχι την περίοδο που ο κ. Σαμαράς και τα σημερινά στελέχη του συμμετείχαν στις κυβερνήσεις της Ν.Δ.. Δυστυχώς γι’ αυτούς όμως, ο Ελληνικός λαός θυμάται. Και θυμάται πολύ καλά ποιος, λιποτακτώντας στα δύσκολα, οδήγησε τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, στην πλήρη αναξιοπιστία, στη διεθνή ανυποληψία, στην ανάγκη του μνημονίου».