Για «κρυφή ατζέντα», η οποία περιλαμβάνει και νέα μέτρα κατηγόρησε και σήμερα την κυβέρνηση η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος σε δηλώσεις του εκπροσώπου της κυβέρνησης Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπαρτ -ο οποίος κάνει λόγο για σειρά δεσμεύσεων «για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις και μέτρα περικοπών για την Ελλάδα, την Πορτογαλία και εν μέρει για την Ιρλανδία»- ζήτησε να μάθει τι δεσμεύσεις ανέλαβε η κυβέρνηση για νέα μέτρα, στη σύνοδο κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

«Όλες οι αποφάσεις για την επιμήκυνση και τη μείωση του επιτοκίου ήταν πράγματα που τα φώναζε ο Σαμαράς εδώ και μήνες. Έχουμε πει ότι η μεν επιμήκυνση είναι απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου ενώ γνωστές ήταν οι δηλώσεις του Όλι Ρεν αλλά και της κ. Μέρκελ που μιλούσαν για τα θέματα αυτά. Μιλάμε για προειλημμένες αποφάσεις», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ιρλανδίας στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ επεσήμανε πως το Δουβλίνο επέλεξε να κινηθεί στους ρυθμούς της ανάπτυξης παρά να προχωρήσει σε αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τις επενδύσεις, ενώ και η Πορτογαλία επιλέγει να δανείζεται με υψηλό επιτόκιο παρά να ενταχθεί στο μηχανισμό στήριξης.

Εν τω μεταξύ, για «πολιτική αθλιότητα» κατηγορεί τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καχριμάκη, η ΝΔ για δηλώσεις του με τις οποίες εμπλέκει τη ΝΔ σε δημοσιεύματα που μιλούσαν για χρεοκοπία της χώρας.

«Όλα αυτά αποτελούν έσχατη πολιτική αθλιότητα, ο κ. Καρχιμάκης θα πρέπει να ανακτήσει πρώτα από όλα τη μνήμη του και να θυμηθεί τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Ρουμπινί, εκείνον δηλαδή που επίμονα εξέπεμψε μήνυμα χρεοκοπία», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών περί «Τιτανικού», αλλά και τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρουμελιώτη πως «η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στην πτώχευση».