Κατά όσων αμφιβάλλουν για την αποφασιστικότητα των Ελλήνων βάλει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «αποφασίσαμε να αλλάξουμε».

Όπως λέει, στην αναμέτρηση με όσους μας αμφισβήτησαν «βγαίνουμε νικητές». «Κάναμε τη δύσκολη επιλογή να αλλάξουμε», αλλά «επισημαίνει ότι ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς». «Προσεγγίζουμε την Ελλάδα της παραγωγής, της καινοτομίας, της παιδείας, της ανανεώσιμης ενέργειας», τονίζει.

«Ποτέ πια τα ίδια λάθη», τονίζει διευκρινίζοντας ότι κανένα ΔΝΤ και καμία ΕΕ δεν καθορίζει την πολιτική μας. «Εμείς καθορίζουμε την πολιτική μας και θα δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους».

«Στη Σύνοδο της Παρασκευής, όλοι οι εταίροι μας αναγνώρισαν τα βήματα που έχουν γίνει εξ ου και τα αποτελέσματα για επιμήκυνση των δανείων, για μείωση των επιτοκίων και για επαναγορά ομολόγων από το ταμείο στήριξης».

«Πετύχαμε πολλά», λέει ο πρωθυπουργός αναφέροντας μία μία τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της προηγούμενης Παρασκευής.

Οι αλλαγές που κάνουμε θα έπρεπε να γίνουν ακόμη και αν είχαμε πλεονάσματα, ώστε «να αγοράζουμε ελληνικά» αντί να καταναλώνουμε τα προϊόντα που εισάγουμε.

Αποδείξαμε ότι «όταν η Ελλάδα θέλει, μπορεί» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας που έφερε τη χώρα σε αυτή την κατάσταση λέγοντας ότι «έπρεπε να έχει υπογράψει ως κυβέρνηση το μνημόνιο και μετά να πάει σε εκλογές, αλλά επέλεξαν να φυγομαχήσουν», ενώ τονίζει ότι εμείς δε φυγομαχήσαμε, δίνουμε τη μάχη, «εμείς χτίζουμε το μέλλον για τα παιδιά μας».