«Ζητώ ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση στο έργο που έχουμε αναλάβει. Είμαι σίγουρος ότι οι βουλευτές και τα στελέχη μας θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή».

Με τα λόγια αυτά ο Γιώργος Παπανδρέου επιχείρησε να επανασυσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που, στην αρχή της αποψινής συνεδρίασης, έδειχνε από χλιαρή έως και παγωμένη ακούγοντας τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στον «ακήρυχτο πόλεμο» της κρίσης.

Όσο όμως η ώρα πέρναγε, φαίνεται πως ο Γ. Παπανδρέου πάτησε σωστά «κουμπιά», αφού η παγωμάρα του ακροατηρίου άρχισε να λιώνει.

Μάλιστα στο τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού οι βουλευτές τον καταχειροκρότησαν όρθιοι, σε μια σκηνή που θύμιζε το παρελθόν και δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πέτυχε, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, το
στόχο του να «ηρεμήσει» την κοινοβουλευτική του ομάδα που εδώ και εβδομάδες έμοιαζε με καζάνι που βράζει.

Ήταν εξάλλου σημαντικό να έχει από σήμερα θερμή ανταπόκριση, ενόψει της αυριανής τοποθέτησής του στη Βουλή όπου η αντιπολίτευση δεν αναμένεται να του «χαριστεί».

Μένει βέβαια να δούμε αν η αναθέρμανση των σχέσεων θα «βγάλει» τη νύχτα και θα αντέξει μέχρι την αυριανή σημαντική συνεδρίαση.