Τρία μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει το Εθνικό Συμβούλιο που συνεδριάζει από σήμερα. Τις εργασίες θα ανοίξει ο γραμματέας του Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και στη συνέχεια το λόγο θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Θα ακολουθήσει τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου για το ζήτημα του Ευρωομόλογου.

Πριν από τις τοποθετήσεις των μελών θα χαιρετίσει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Martin Schulz, ενώ μετά τις ομιλίες των μελών του Συμβουλίου θα χαιρετίσει ο Poul Nyrup Rasmussen, πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Θα ακολουθήσουν οι δευτερολογίες και η Σύνοδος του Εθνικού συμβουλίου θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την εκλογή τριών μελών του Πολιτικού Συμβουλίου τα οποία θα αντικαταστήσουν τα μέλη του οργάνου που έχουν καταλάβει κυβερνητικές θέσεις.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Α. Παπανδρέου και του Poul Nyrup Rasmussen στο Ζάππειο στις 17:00 ενώ στις 20:00 θα γίνει δείπνο εργασίας στην Αίγλη Ζαππείου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα ολοκληρωθούν το Σάββατο.