Στην παραδοχή ότι είναι ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής προχώρησε ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός την Παρασκευή στο Εφετείο όπου διεξάγεται η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος και πρώην ευρωβουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης, Γιάννης Λαγός, έδωσε σήμερα το παρών στο δικαστήριο, όπου δήλωσε ναζιστής και εθνικοσοσιαλιστής, ενώπιον της έδρας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Golden Dawn Watch, όταν ο Εισαγγελέας ρώτησε για το έμβλημα της Θούλης και αν αυτό είχε σχέση με το ναζιστικό καθεστώς και αν η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα, ο Ι. Λαγός παρενέβη φωνάζοντας: «Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!»

Ο Εισαγγελέας συνέχισε ρωτώντας: «Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι τους» με τον Ι. Λαγό να λέει εκνευρισμένος:

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες!».

Ο διάλογος σύμφωνα με το Golden Dawn Watch

Εισ: Η σβάστικα της Θούλης είναι διαφορετική από την ναζιστική σβάστικα;

Λαγός [παρεμβαίνει]: Δεν είναι πολιτική κατά τα άλλα η δίκη αυτή!

Εισ: Ο κύριος Κασιδιάρης έχει πει ότι δεν είναι σβάστικα το τατουάζ στο χέρι του;

Λαγός: Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής! Μη γελοιοποιείτε άλλο τον εαυτό σας, καταδικάστε με να τελειώνετε. Έχετε εδώ τον γραφικό μάρτυρα, δεν ντρέπεστε, ρεζίληδες! [Αποχωρεί πολύ εκνευρισμένος].

Πρ: Ο κατηγορούμενος αποχωρεί με τη θέλησή του…

Σκαρμέας [παρεμβαίνει]: Κυρία πρόεδρε, να ρωτήσω μόνο επειδή είναι πολύ σημαντικό είναι η πρώτη φορά που ομολογείται ανοιχτά κάτι τέτοιο, αν καταγράφηκε.

Πρ: Να μας πει ο κύριος γραμματέας [επειδή δεν είναι σίγουρος οτι έχει καταγραφεί, κρατάει και σημειώσεις με το χέρι].

[Μεγάλες αντιδράσεις από την υπεράσπιση για την ερώτηση Σκαρμέα: «αφού δικάζουμε εγκληματική οργάνωση, τί σχέση έχουν αυτά με το άρ. 187 ΠΚ; Το κίνητρο πρέπει να συνδέεται με εγκληματικές πράξεις» και σχόλια από το κοινό για τον Εμφύλιο].

Εισαγγελέας: Είπατε και για το έμβλημα της Θούλης ότι γράφτηκε στους τοίχους και στις πόρτες. Η Θούλη είχε σχέση με το…

Posted by Golden Dawn Watch on Friday, May 24, 2024

Πηγή: ΑΠΕ