Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, δεν παραβρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς, όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματός του, δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως από την Κύπρο.

Ο ΛΑΟΣ χαρακτηρίζει τον Κ. Καραμανλή μία ισχυρή πολιτική προσωπικότητα και προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Έθνος, ενώ αφήνει αιχμές για την στάση του στο Κυπριακό, μετά την εισβολή των Τούρκων το 1974 στη Μεγαλόνησο.

«Όπως όλοι οι μεγάλοι, απέκτησε πολλούς φίλους, αλλά και φανατικούς αντιπάλους. Η ιστορία σίγουρα θα τον κατατάξει στους σημαντικούς του προηγούμενου αιώνα», εκτιμά ο ΛΑΟΣ, αναφέροντας ότι τιμά τον κύριο όγκο του έργου του.

Ο ΛΑΟΣ αναφερόμενος στους λόγους που δεν κατέστη δυνατή η μετάβαση του προέδρου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ότι ο Γ. Καρατζαφέρης παρά την επιθυμία του να παρευρεθεί στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα στη Θεσσαλονίκη, τούτο δεν κατέστη δυνατόν, «καθώς η Κύπρος κείται μακράν και δεν πρόλαβε να επιστρέψει εγκαίρως».