Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος επισημαίνεται ότι «ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, είχε απαντήσει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο για το θέμα του ευρωομολόγου στην ομιλία του στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011.

Απευθυνόμενος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, είχε αναφερθεί σε «επικοινωνιακά τεχνάσματα», όπως το τελευταίο με την εξαγγελία συλλογής υπογραφών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ευρώπη».

Η Ρηγίλλης στην ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι στην συζήτηση στην Βουλή ο κ. Σαμαράς είχε αναφέρει ότι «δεν αρκούν ένα εκατομμύριο υπογραφές από οπουδήποτε.

Πρέπει να προέρχονται από 7 χώρες μέλη, τουλάχιστον, και μάλιστα με θεσπισμένα ελάχιστα υπογραφών σε κάθε χώρας μέλους. Δεύτερον, πρέπει να περάσουν από πολλά στάδια, αλλά στο τέλος η Κομισιόν θα κληθεί να αποδεχθεί ή όχι τη σχετική πρωτοβουλία. Κι αν τη δεχθεί η Κομισιόν, πρέπει να την εγκρίνει ομόφωνα και το Συμβούλιο. Όπου υπάρχουν οι γνωστές αντιδράσεις. Και όχι μόνο από ένα κράτος».

Η ηγεσία της ΝΔ υποστηρίζει ότι «η πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου είναι στον αέρα» και εξηγεί: «Είναι μη δεσμευτικό και όπως δηλώνει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η πρωτοβουλία αυτή θα μπορέσει να ξεκινήσει από την άνοιξη του 2012 και μετά! Ενώ τα ευρωομόλογα είναι σίγουρο ότι θα τα χρειασθούμε πολύ νωρίτερα».

Στην ανακοίνωση της Ρηγίλλης υπενθυμίζονται τα ερωτήματα που είχε απευθύνει ο κ. Σαμαράς στον πρωθυπουργό: «Το εννοείτε αυτό που κάνατε ή το πετάξατε έτσι «για το θεαθήναι»; Κι αν το εννοείτε, συνεννοηθήκατε με ομολόγους σας ή με ηγέτες άλλων χωρών μελών; Κι αν το κάνατε με ξένους ηγέτες, γιατί δεν το συνεννοηθήκατε προηγουμένως μαζί μας; Αφού ξέρατε ότι από την πρώτη στιγμή εμείς ζητούσαμε ευρωομόλογο…».

Η ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι «από τότε μέχρι σήμερα, κανένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς δεν απαντήθηκε από τον κ. Παπανδρέου».