Παρά την πολύ ζέστη που επικρατούσε στο Λεγκιόνοβο, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος έδειξαν ευδιάθετοί, χαρούμενοι και έλεγαν, μάλιστα, αστεία μεταξύ τους στην πρώτη προπόνηση της Εθνικής Ελλάδας εν όψει του αγώνα με την Γερμανία.

Το σημερινό (18/06) πρόγραμμα ήταν διάρκειας μίας ώρας και η προπόνηση ήταν ανοιχτή για τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Οι παίκτες που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα της «γαλανόλευκης» στο παιχνίδι με τη Ρωσία, δηλαδή οι Τοροσίδη, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλου, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς και Γκέκας, έκαναν αποκατάσταση.

Αρχικά ζέσταμα, στη συνέχεια επιδόθηκαν σε σπριντάκια και στο τέλος έκαναν διατάσεις. Αυτοί προπονήθηκαν για περίπου μισή ώρα υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Σάντος και μετά πήγαν στα αποδυτήρια, προκειμένου να ξεκουραστούν και να πάρουν «ανάσες» εν όψει του κρίσιμού ματς με τους Γερμανούς.

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιποι παίκτες που είχαν ελάχιστο χρόνο συμμετοχής ή δεν έπαιξαν καθόλου με τους Ρώσους, δηλαδή οι Χολέμπας, Νίνης, Μάκος, Φετφατζίδης, Φορτούνης, Φωτάκης, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος και Μαλεζάς, έκαναν ζέσταμα και ακολούθησε «κορόιδο» υπό την επίβλεψη του Λεωνίδα Βόκολου, του συνεργάτη του Σάντος, και του Νεκτάριου Πανταζή, του γυμναστή της Εθνικής. Στη συνέχεια, ακολούθησε δίτερμα σε μικρό χώρο.

Την μία ομάδα αποτέλεσαν οι Φωτάκης, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Νίνης και Φετφατζίδης, χωρίς να έχουν τερματοφύλακα και είχαν δύο εστίες πολύ μικρών διαστάσεων.

Και με την άλλη έπαιξαν οι Μαλεζάς, Μανιάτογλου (μεταφραστής του Σάντος), Χολέμπας, Φορτούνης και Μήτρογλου με τερματοφύλακα τον Τζόρβα, ο οποίος νωρίτερα προπονήθηκε κανονικά με τον Ζουστίνιο (προπονητής τερματοφυλάκων).

Ο λόγος που η πρώτη ομάδα δεν είχε τερματοφύλακα ήταν ο Σηφάκης έκανε ατομικό πρόγραμμα, όπως και οι υπόλοιποι βασικοί του προηγούμενου ματς. Μαζί του ήταν και ο Χαλκιάς, ο οποίος έδειξε ότι ξεπερνάει το πρόβλημα στον δικέφαλο και σήμερα κατάφερε να προπονηθεί και να πιάσει μπάλα.

Πηγή: sport-fm.gr