«Υπάρχει μεγάλη ανάγκη να σχηματισθεί κυβέρνηση. Δεν μπορεί να μείνει ούτε μια ώρα ακυβέρνητη η χώρα», υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο συνεχάρη για την εκλογική επιτυχία του κόμματός του και του έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ανοίγοντας την διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε στον κ. Παπούλια την επιδίωξή του να σχηματίσει αμέσως «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής», όπως είπε και πώς θα ξεκινήσει αμέσως συναντήσεις με τα κόμματα που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και την παραμονή στο ευρώ.

«Ταυτόχρονα με την τήρηση των υποχρεώσεων επιβάλλονται τροποποιήσεις στο πρόγραμμα για να απαλλαγεί ο λαός από την βασανιστική πραγματικότητα της ανεργίας και των οικονομικών δυσκολιών», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος τόνισε ακόμη ότι η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη και εξέφρασε την πίστη του ότι η προσπάθειά του θα επιτύχει.
Ο κ. Παπούλιας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και το εθνικό καθήκον ευχήθηκε καλή επιτυχία.