Με το όνομα team Suzuki Ecstar θα τιτλοφορείται η νεοσύστατη ομάδα της Suzuki για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.

Η Ecstar που είναι ο κεντρικός χορηγός είναι ουσιαστικά μία συνεργαζόμενη με τη Suzuki, εταιρεία λιπαντικών & χημικών προϊόντων. Η εκκίνηση της φετινής σαιζόν για την ομάδα θα γίνει στο Qatar στις 29 Μαρτίου 2015. στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Η ομάδα Suzuki Ecstar θα συμμετάσχει με την νέα μοτοσικλέτα GSX-RR, με τον νέο 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Οδηγοί της ομάδας θα είναι δυο Ισπανοί αναβάτες, ο Aleix Espargaro, που πέτυχε τον απόλυτα ικανοποιητικό για τη μικρή ιστορία της ομάδας, 7ο χρόνο στις φετινές επίσημες δοκιμές του MotoGP και ο Maverick Vinales ο οποίος προέρχεται από την μικρότερη κατηγορία, Moto2.

Ο επικεφαλής της ομάδας Eiji Mochizuki (Executive General Manager, Motorcycle Operations) δήλωσε: «Εν τέλει η Suzuki Ecstar επιστρέφει στα MotoGP, την κορυφαία παγκοσμίως διοργάνωση αγώνων. Αντιμέτωποι με τον υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό, θα αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και θα την εντάξουμε επιθετικά στις μοτοσικλέτες παραγωγής με επίδραση σε όλους τους πελάτες Suzuki Ecstar ανά τον κόσμο. Η πρόκληση της Suzuki είναι να ανεβάσει την ικανοποίηση των πελατών της διεθνώς στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από τους αγώνες και τα προϊόντα μας. Ζητάμε από τους fans μας να υποστηρίξουν την ομάδα Suzuki Ecstar».

Η Ecstar είναι η φίρμα των γνήσιων λιπαντικών κινητήρων υψηλών επιδόσεων της Suzuki από το 1984. Ο τίτλος της προκύπτει από τις λέξεις Ecstatic & Star, πωλείται κατά κανόνα στην Ιαπωνία και εξάγεται από αυτήν.

Με την ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων της Ecstar και της συμμετοχής της στα MotoGP, η Suzuki στοχεύει να αναπτύξει τη διεθνή αναγνώριση της φίρμας. Θεσπίζοντας την Ecstar ως την διεθνή εταιρεία των γνήσιων λιπαντικών & χημικών προϊόντων Suzuki, δίνοντας το όνομά της στην ομάδα της των MotoGP. Με εκκίνηση την ευρωπαϊκή αγορά, η Ecstar θα διατεθεί στους διανομείς του εξωτερικού.

Τεχνικά χαρακτηριστικά GSX-RR

Διαστάσεις ΜxΠxΥ mm: 2.096 x 720 x 1.140
Μεταξόνιο mm: 1.457
Κινητήρας: Υδρόψυκτος, 1000 cc, 4χρονος εν σειρά, 4κύλινδρος, DOHC 4βάλβιδος.
Μέγιστη Ιπποδύναμη: >230PS
Μέγιστη Ταχύτητα: >330km/h
Πλαίσιο: αλουμινένιο, διπλών δοκών.
Ελαστικά (εμπρός/πίσω): 16.5in/16.5in .
Εμπρός ανάρτηση: Ohlins, ανεστραμμένο πιρούνι.
Πίσω ανάρτηση: Ohlins.
Φρένα (Εμπρός/ πίσω): Carbon disk/steel disk, Brembo.

Δομή της Ομάδας SUZUKI ECSTAR:
Προφίλ αναβατών:

#25 Maverick VINALES.
Χώρα: Ισπανία.
Ηλικία: 20 (12/01/1995).
2014: Moto2 – 3ος
2013: Moto3 – Πρωταθλητής
2012: Moto3 – 3ος

#41 Aleix ESPARGARO
Χώρα: Ισπανία.
Ηλικία: 25 (30/07/1989)
2014: MotoGP – 77ος
2013: MotoGP 11ος
2012: MotoGP 12ος

Διευθυντές και managers της ομάδας:
Team Director: Satoru TERADA.
Team Manager: Davide BRIVIO.
Technical Manager: Ken KUWAUCHI