Οι αποστολές των 37 χωρών που λαμβάνουν μέρος στη φετινή Eurovision έχουν ήδη καταφτάσει στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου φιλοξενείται ο μουσικός διαγωνισμός για το 2025. Ανάμεσά τους και η ελληνική συμμετοχή, με την Klavdia να εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας.

Ο Α’ Ημιτελικός είναι προγραμματισμένος για σήμερα, Τρίτη 13 Μαΐου στις 22:00, ενώ ο Β’ Ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη, 15 Μαΐου. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Μαΐου στις 22:00. Όσα συμβαίνουν πάνω στη σκηνή στους δύο Ημιτελικούς και στον Τελικό θα σχολιάσουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Σημειώνεται ότι η Klavdia θα εμφανιστεί στη σκηνή του διαγωνισμού στον Β’ Ημιτελικό, διεκδικώντας μια θέση στον τελικό της Eurovision.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό της Eurovision 2025 περιλαμβάνει 15 συμμετοχές και έχει ως εξής:

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την Ισλανδία, ακολουθούμενη από την Πολωνία, τη Σλοβενία και την Εσθονία. Στη συνέχεια θα εμφανιστούν η Ουκρανία, η Σουηδία, η Πορτογαλία και η Νορβηγία.

Αμέσως μετά παίρνουν τη σκυτάλη το Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν, ο Άγιος Μαρίνος, η Αλβανία και η Ολλανδία, ενώ η βραδιά θα κορυφωθεί με τις εμφανίσεις της Κροατίας και της Κύπρου.

Ο Β’ Ημιτελικός θα διεξαχθεί την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 22:00.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι η εξής:
1. Αυστραλία,
2. Μαυροβούνιο,
3. Ιρλανδία,
4. Λετονία,
5. Αρμενία,
6. Αυστρία,
7. Ελλάδα,
8. Λιθουανία,
9. Μάλτα,
10. Γεωργία, 
11. Δανία,
12. Τσεχία,
13. Λουξεμβούργο,
14. Ισραήλ,
15. Σερβία
16. Φινλανδία.

Η Ελλάδα με την Klavdia και την «Αστερομάτα» θα εμφανιστεί στην 7η θέση.