Προσκεκλημένος από τον Θανάση Αναγνωστόπουλο και τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν την Παρασκευή (2/6) ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο οποίος μίλησε για το ξεκίνημά του στο θέατρο, τη γνωριμία με την Έλλη Λαμπέτη και τη ζωή του ως συνταξιούχος πια, ενώ είχε και μια αστεία στιγμή on air.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι ξεκίνησε ως ηχολήπτης στο θέατρο και τελικά έγινε ηθοποιός, ενώ περιέγραψε για τα πρώτα χρόνια: «Όταν ανέβηκα πρώτη φορά στην σκηνή ήμουν 30 χρονών αλλά μικροέδειχνα. Η Έλλη Λαμπέτη έλεγε ότι αν σε ένα έργο υπάρχει μια φράση που δεν καταλαβαίνεις για ποιο λόγο τη λες, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή δεν έχεις καταλάβει και πρέπει να το καταλάβεις πριν το πει το στόμα σου ή έχει κάνει λάθος ο συγγραφέας και πρέπει αυτή τη φράση να την κόψεις. Ουσιαστικά είναι αυτό που λέω εγώ στους νεότερους. Μην παίζετε θέατρο, δεν υπάρχει λόγος. Καταλάβετε αυτό που λέει το κείμενο και κάντε αυτό που λέει το κείμενο».

Ο γνωστός ηθοποιός είπε για την Έλλη Λαμπέτη, την οποία είχε ζήσει από κοντά για δύο χρόνια. «Είναι ένας θρύλος. Νομίζω ότι σαν ηθοποιός ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Ήταν εξαιρετικά έξυπνη, εντός και εκτός σκηνής. Εκτός από αυτό νομίζω ότι ήταν πολύ επίμονη στη δουλειά, δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της, ήταν τα πράγματα όπως έπρεπε να γίνουν. Ήταν σκληρή με τον εαυτό της και όταν είσαι απαιτητικός με τον εαυτό σου, είσαι και με τους άλλους. Δεν ήταν καθόλου ανασφαλής, κάθε άλλο. Η ίδια παρουσιαζόταν σαν ένα πρόσωπο εύθραυστο. Αλλά αυτό ήταν το πώς θα ήθελε να την βλέπουν. Εξ’ ου και ο τρόπος που αντιμετώπισε το θέμα της αρρώστιας της – σε μια εποχή που δεν υπήρχαν θεραπείες και ιατρικά μέσα – ήταν ένας τρόπος πολύ σκληρού και θαρραλέου ανθρώπου», είπε για την σπουδαία ηθοποιό.

Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή την συμμετοχή του στην σειρά της ΕΡΤ, «Τρίτος Όροφος», όπου υποδύεται έναν συνταξιούχο, αποκάλυψε πως έχει βγει στη σύνταξη εδώ και κάποια χρόνια, λέγοντας πως η διαδικασία κράτησε 4 χρόνια.

«Είμαι πλέον συνταξιούχος. Κράτησε τέσσερα χρόνια όλο αυτό. Είμαι εργαζόμενος από την εποχή που τα ένσημα που έμπαιναν σε καρτέλες σαν γραμματόσημο. Μετά περάσαμε σε κάτι πιο οργανωμένο που ήταν κάτι σαν βιβλιάριο. Μετά περάσαμε στα ηλεκτρονικά που περνούσαν με καθυστερήσεις. Και έχω πολλά ταμεία σε πολλούς νομούς. Για παράδειγμα, έκανα μια διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και έβαζε την Ξάνθη και τα ένσημά μου ήταν εκεί. Κάνουν αιτήματα μεταξύ τους τα διάφορα ΕΦΚΑ και κάπως τα βρίσκουν. Προφανώς έχουν χαθεί ένσημα!».

Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν είναι τίποτα για τους ηθοποιούς, γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι ποτέ συνταξιούχοι. Όταν είσαι στα καλά σου, θα υπάρχει πάντα δουλειά. Οι συνταξιούχοι, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι πατεράδες…».

Μάλιστα, ο δημοφιλής ηθοποιός είχε και μια αμήχανη και συνάμα αστεία στιγμή on air, αφού, καθώς μιλούσε με τους παρουσιαστές, χτύπησε ξαφνικά το ρολόι του, προκαλώντας έκπληξη. Συγκεκριμένα, το smartwatch και η Siri έπιασε κάποια λέξη και ξεκίνησε να τον ενημερώνει στον αέρα της εκπομπής.

«Το ρολόι μου καμιά φορά εκνευρίζεται και μιλάει. Θα το κλείσω τώρα για να μάθει» αναφώνησε, γελώντας, ο Αντώνης Καφετζόπουλος προσπαθώντας να κάνει την τεχνολογική του συσκευή να σιωπήσει προσωρινά.

«Κάτι θα έπιασε! Κάτι είπαμε τώρα και θα το έπιασε το ρολόι! Κάποια κουβέντα» τόνισε, με τη σειρά του, ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος εξηγώντας πως ο ηθοποιός τα πάει καλά με την τεχνολογία με την συμπαρουσιάστρια του, Νάνσυ Ζαμπέτογλου να επιχειρεί να δώσει συνέχεια στη συνέντευξη.

«Εγώ την βρίζω καμιά φορά την Siri! Της λέω διάφορα και μου λέει, “δεν μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό” σαν να θίγεται» συμπλήρωσε ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος για την συγκεκριμένη λειτουργεία του έξυπνου ρολογιού με τον Αντώνη Καφετζόπουλο να συμφωνεί διευκρινίζοντας πως «ναι, δίνει αυτή την απάντηση την τελείως ξενέρωτη. “Δεν θα απαντήσω σε αυτό”. Τι μας λες μωρέ; Σιγά… Τι εννοείς; Άντε».