Οι top 8 του MasterChef 2023 εμφανίστηκαν στο επεισόδιο της Πέμπτης (11/5) έτοιμοι για μια ακόμα ομαδική δοκιμασία. Οι τρεις κριτές και οι παίκτες ταξίδεψαν στο πανέμορφο Θεματικό Πάρκο Συνεβρού στην Αχαΐα όπου θα διεξαγόταν η νέα δοκιμασία.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος λέγοντας πως αυτή τη φορά πρώτα θα μάθουν το ζητούμενο και ύστερα θα χωριστούν σε ομάδες.

«Θέλουμε από εσάς να ενώσετε δύο μαγειρικούς κόσμους. Τους μεζέδες με τη γαστρονομία. Αυτό θα είναι το μαγειρικό ζητούμενο, γαστρονομικοί μεζέδες. Θα υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά, αλλά δε θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα», είπε ο σεφ.

Ο Άγγελος Τσιγκάκος, ως νικητής του Mystery Box, είχε στη διάθεσή του τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα.

Μπήκε αρχηγός της μπλε ομάδας και αρχηγό της αντίπαλης ομάδας, της κόκκινης, επέλεξε τον Γιώργο Πορφύρη.

Στη συνέχεια οι παίκτες διάλεξαν κάποια γαστράκια που περιείχαν ορισμένα υλικά που θα ήταν και οι πρωταγωνιστές των πιάτων.

Η Μπλε ομάδα απαρτίζεται τους εξής παίκτες: Νίκος Τρ., Ηλίας, Αλέξανδρος

Η Κόκκινη ομάδα έχει τους εξής παίκτες: Δημήτρης, Μαρία Λ., Μαρία Μπέη

«Στάζει μέλι» ο Τράκας για τους συμπαίκτες του: «Έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν»

Ο Δημήτρης Πολιτάκης δεν δίστασε να ρίξει το φαρμάκι του λέγοντας πως μέσα στο σπίτι αλλά και στις δοκιμασίες έχουν ακουστεί πολλά ψέματα.

Από την άλλη, ο Τράκας που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Πορφύρη, θέλησε να δει πώς θα ανταπεξέλθει χωρίς πολλά μαγειρικά σκεύη.

Η κόντρα μεταξύ τους είναι μεγάλη και ειδικά μετά την τελευταία δοκιμασία μεταξύ των παλιών και των νέων, τα πράγματα χειροτέρεψαν.

Έτσι ο Νίκος Τράκας έψηνε κάποια υλικά στη φου φου που βρισκόταν στο σημείο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των παικτών. Ο θερμοκρασίες ήταν υψηλές και μόλις ο Γιώργος Πορφύρης πήγε εκεί είπε χαρακτηριστικά: «Άνοιξαν οι πόρτες της κολάσεως».

Σε ένα διάλειμμα ο Νίκος Τράκας μίλησε στις κάμερες ή για να είμαστε ακριβείς «έκραξε» τους συμπαίκτες του στο MasterChef: «Εγώ κι ο Ηλίας δεν έχουμε δώσει δικαιώματα ο ένας στον άλλον για να έχουμε μια κακή σχέση. Κάποιοι βέβαια είχαν ευκαιρίες, αλλά όλο και κάτι γινόταν. Μετά βαριέσαι να δίνεις ευκαιρίες. Λες δε με ενδιαφέρει, το ίδιο μου κάνει υπάρχεις δεν υπάρχεις. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν ηθική και έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν για κανέναν λόγο».