To MasterChef 2023 βρίσκεται σε κομβικό σημείο και πλέον κανείς δε θέλει να αποχωρήσει. Βέβαια, Αλέξανδρος, Νίκος Τράκας, Δημήτρης και Μότο Μότο ήταν η τετράδα που ηττήθηκε στη δοκιμασία του Test Δημιουργικότητας στον εμφύλιο με τους παλιούς – υποδέχτηκαν την ήττα τους με ειρωνείες «Ξαφνικά τα πιάτα τους γ@@@νε», «Θα φύγουμε και θα μείνουν αυτοί να πάρουν το MasterChef κι εμείς θα πάρουμε τον π@@@λο» – και στο επεισόδιο της Τρίτης (9/5) έπρεπε να «μονομαχήσουν» για την παραμονή τους στον διαγωνισμό μαγειρικής του Star.

Και οι τέσσερις βρίσκονταν στην έναρξη σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού και ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους.

Όπως ήταν φυσικό, υπήρχε μια δυσαρέσκεια για την έκβαση του αποτελέσματος, αλλά και μια ειρωνεία που τέσσερις παλιοί παίκτες είναι στους top 8 με πιάτα που κατά τη γνώμη τους… δεν άξιζαν.

«Δεν ήθελα να στο πω όταν μαγειρεύαμε, αλλά τα παιδιά είναι καλύτεροι μάγειρες από εμάς και πιο έμπειροι. Και πιο έμπειροι από εμάς στο παιχνίδι. Το αξίζουν να πάνε στον τελικό. Να πάμε κι εμείς στα σπίτια μας και να ανοίξουμε κανένα βιβλίο για να μάθουμε να μαγειρεύουμε. Δεν μπορούμε να γίνουμε και influencers γιατί δεν έχουμε ακόλουθους, ούτε ξέρουμε να μαγειρεύουμε. Τι πράγμα είναι αυτό;», σχολίασε με ειρωνικό ύφος ο Αλέξανδρος και οι συμπαίκτες του συμφώνησαν.

«Ένιωσα αδικημένος. Όχι επειδή έχασα, αλλά επειδή έχασα από πιάτα που δε θεωρούνται δημιουργικά. Η ψυχολογία μας δεν είναι και η καλύτερη», δήλωσε με τη σειρά του ο Δημήτρης.

«Υπάρχει μια ειρωνεία. Δεν ξέρω αν την καταλαβαίνετε, αλλά ναι υπάρχει και η κατάσταση είναι τραγική», πρόσθεσε ο Νίκος Τράκας.

Ο Γιώργος Πορφύρης παρατήρησε πόσο κακό ήταν το κλίμα στο τεστ δημιουργικότητας.

«Πολλή κακία, πάρα πολλή τοξικότητα. Τα παιδιά φάνηκαν πάρα πολύ γύφτοι στο θέμα της ήττας» είπε χαρακτηριστικά.

Τα άκουσαν οι παίκτες από τον Κουτσόπουλο – «Κανείς δεν είναι εδώ με το ζόρι»

Στη συνέχεια φόρεσαν τις μαύρες ποδιές και στάθηκαν μπροστά στους κριτές – έλειπε ο Πάνος Ιωαννίδης -, ώστε να ακούσουν ποια είναι η δοκιμασία ασυλίας.

«Είναι λες και κάναμε κάτι κακό που κερδίσαμε. Ξεπερνάει τα όρια» παρατήρησε στο κιου του ο Γιώργος Πορφύρης.

Βλέποντάς τους ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος διαπίστωσε πως δεν πάει κάτι καλά και θέλησε να μάθει γιατί είναι με τα μούτρα κατεβασμένα.

Τότε τους εξήγησαν πως νιώθουν αδικημένοι με το αποτέλεσμα της χθεσινής δοκιμασίας.

«Γιατί είσαι μουτρωμένος Αλέξανδρε; Θέλετε να μοιραστούμε κάποιες σκέψεις; Θεωρείτε ότι έχετε αδικηθεί από τη χθεσινή δοκιμασία;» ρώτησε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

-Μπαααα…

-Ακούω Τράκα. Όταν λες ένα ειρωνικό μπα πρέπει να συνεχίζεις την πρότασή σου.

«Εγώ σέβομαι την κρίση σας αλλά δεν συμφωνώ» ψέλλισε ο Αλέξανδρος.

«Εμείς μετά από τόσο καιρό έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε και τα πρόσωπα και να καταλαβαίνουμε ορισμένα πράγματα. Είμαστε εδώ για να εξηγήσουμε κάποια πράγματα και να νιώθουμε όλοι καλά. Σεβόμαστε πάρα πολύ αυτούς που έρχονται εδώ και δίνουν πράγματα. Δεν είμαστε εδώ και δεν κάνουμε τόσα χρόνια MasterChef για να περιμένουμε τον Νίκο να τον αδικήσουμε φέτος. Εσείς που βρίσκεστε εδώ είστε στην τελική 9άδα» είπε και απευθύνθηκε σε έναν έναν τους υποψήφιους.

«Μότο είσαι ένας ερασιτέχνης. Θεωρείς ότι τα έχεις καταφέρει με το σπαθί σου ή σε σπρώχνουμε δόλια; Νίκο, έχεις κερδίσει το Silver. Όταν αυτές ήταν οι συνθήκες αδικήσαμε τους υπόλοιπους; Αλέξανδρε θεωρείς ότι εκμεταλλευόμαστε την προσωπικότητά σου;» τους είπε.

«Δεν αδικούμε τις προσπάθειες αλλά τεχνικά το δημιουργικό κομμάτι το αγγίξαμε πιο πολύ εμείς από την αντίπαλη ομάδα» αντέτεινε ο Δημήτρης.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Σωτήρης Κοντιζάς λέγοντας: «Είναι ανθρώπινο και λογικό να νευριάσετε με κάποιο αποτέλεσμα ακόμα και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Το να έρχεστε όμως με κατεβασμένα μούτρα δεν είναι καλό ούτε για τον ίδιο τον διαγωνισμό. Νιώθουμε ότι δεν το έχετε ξεπεράσει γι αυτό κάνουμε αυτή τη συζήτηση για να αποσυμπιεστείτε. Η μόνη στρατηγική είναι η μαγειρική, όχι μόνο για εδώ μέσα αλλά και για την μετέπειτα πορεία σας στις κουζίνες».

Από την άλλη, ο Νίκος Τράκας σχολίασε την «ξινίλα» που έχει στο πρόσωπό του λέγοντας: «Πάνω από τους μισούς που έχουν μείνει στον διαγωνισμό δεν τους χωνεύω. Δεν τους χωνεύω, είναι ό,τι χειρότερο».

«Το έχει δείξει και ο διαγωνισμός όλα αυτά τα χρόνια. Στο τέλος πάνε πάντα οι καλύτεροι. Αυτοί που το θέλουν πιο πολύ κι αυτοί που έχουν τις αντοχές να φτάσουν ως το τέλος. Θα πω και κάτι πιο αυστηρό για να το κλείσω. Κανείς εδώ δε βρίσκεται με το ζόρι», ξεκαθάρισε κλείνοντας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Θεωρείς ότι εκμεταλλευόμαστε την προσωπικότητά σου να πας παρακάτω στο παιχνίδι ή μας άρεσε αυτό που δοκιμάσαμε από σένα;», ρώτησε σε άλλο σημείο ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος τον Αλέξανδρο Αντωνελάκη, με τον ίδιο να απαντά: «Δεν συμφωνώ με την χθεσινή σας κρίση, αν και τη σέβομαι».