Πίσω από τις κουζίνες μπήκαν οι 18 παίκτες του MasterChef στο επεισόδιο της Πέμπτης (16/3) για μία απαιτητική ομαδική δοκιμασία, η οποία είχε να κάνει με το fine dining… την υψηλή γαστρονομία.

Κάθε πιάτο έπρεπε να αντιπροσωπεύει και να αναδεικνύει και μια βασική γεύση, αλμυρό, γλυκό, πικρό και ξινό.

Ο Δημήτρης Πολιτάκης, ως νικητής του Mystery Box, κλήθηκε να διαχειριστεί τα πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας.

Κάτω από τις τρεις καμπάνες βρίσκονταν κόκκινες, πράσινες και μπλε ποδιές. Ο Δημήτρης επέλεξε να είναι αρχηγός της πράσινης ομάδας και αντίπαλοι η Σέβα και ο Παύλος.

Δεύτερο πλεονέκτημα του Δημήτρη ήταν να επιλέξει πρώτος πέντε άτομα στην ομάδα του.

Στην Πράσινη Ομάδα ήταν οι: Νίκος Τράκας, Ηλίας, Πωλίνα, Άγγελος και Αλέξανδρος

Στην Κόκκινη Ομάδα ήταν οι: Γιώργος Πορφύρης, Μαρία Μπέη, Κωνσταντίνος, Νικήτας και Μαρία Μ

Στην Μπλε Ομάδα ήταν οι: Θοδωρής, Στέλλα, Γιώτα, Μότο Μότο και Μαρία Λ.

Ο Άγγελος ενθουσιάστηκε με τη σύνθεση της dream team του και επιδίωξε να «εκδικηθεί» τους κριτές με ένα πανάκριβο ορεκτικό… «Λέμε να κάνουμε ένα ακριβό ορεκτικό 300€. Fine dining δεν θέλατε; Να δω τώρα ποιος θα το πληρώσει αυτό το πιάτο! Η ομάδα είναι dream team, όλες οι βεντέτες σε μία ομάδα μαζευτήκαμε. Εμείς και η Ρεάλ Μαδρίτης» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ ο Δημήτρης έδειξε ότι δεν ξεπέρασε ακόμα την αποχώρηση του Βαγγέλη και ότι έχει στην μπούκα αρκετούς από τους συμπαίκτες του. Για την σύνθεση της ομάδας του είπε ότι πήρε τους καλύτερους γιατί στόχος του είναι η νίκη.

«Να πω “εντάξει παιδιά οκ, εγώ τους θεωρώ αυτούς πολύ καλούς αλλά δεν θα τους πάρω; Θα σας κάνω τη χάρη; Θέλω να κάνουμε ένα δίκαιο παιχνίδι; Από τη στιγμή που φάγανε τον Βαγγέλη θα πληρώσουν. Τι που@@@ παίξατε; Τι που@@@ ήταν αυτή;» δήλωσε στο κιου.