Την ήττα στο MasterChef γνώρισε η κόκκινη ομάδα στην τελευταία ομαδική δοκιμασία όπως παρακολουθήσαμε στο νέο επεισόδιο, το βράδυ της Κυριακής, που ήρθε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσα από το πρόγραμμα του STAR. Έτσι, η ομάδα με αρχηγό τον Μότο Μότο κλήθηκε να ακολουθήσει την ψυχοφθόρα διαδικασία της ψηφοφορίας.

Από αυτήν, με συνοπτικές διαδικασίες, πετάχτηκαν στον τάκο από την μπλε ομάδα η Μαρία Ματσούκαρου, ο Νίκος Τράκας και ο Βαγγέλης Φυλακτάκης. Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως ο Νίκος Κοντός επέλεξε να κρατήσει για τον ίδιο την ασυλία προκαλώντας αντιδράσεις ενώ η μπλε ομάδα πρόσφερε την ασυλία στον Θεόδωρο Γαλάνη.

Οι τρεις διαγωνιζόμενοι του ριάλιτι μαγειρικής κλήθηκαν να αναμετρηθούν αντιγράφοντας πιστά ένα απαιτητικό πιάτο της καλεσμένης chef και Food and Beverage Manager του MasterChef 2023, Μάρθας Ζήκα. Μπακαλιάρος με σικόρε, μύδια καπνιστά και σάλτσα κρασιού σε πρώτο πλάνο, λοιπόν, αλλά για έναν ή μία αυτό θα ήταν και το τελευταίο πιάτο στην κουζίνα του ριάλιτι μαγειρικής.

Αμέσως μετά την δοκιμή των τεσσάρων πιάτων, λοιπόν, οι τρεις κριτές του MasterChef μαζί με την καλεσμένη τους έπρεπε να ανακοινώσουν την βαθμολογία. Και το πιάτο που συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς από τα τέσσερα παρουσίασε ο Βαγγέλης Φυλακτάκης, ο οποίος και αποχώρησε νωρίς από το ριάλιτι μαγειρικής του STAR. Μια αποχώρηση που στεναχώρησε αρκετούς από τους συμπαίκτες του, όπως η Στέλλα Κάτσε, ο Δημήτρης Πολιτάκης, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και ο Νικήτας Φιλιππάκης, που εκφράστηκαν με λόγια καρδιάς για την πρόωρη αυλαία του πρώην συμπαίκτη τους