Με μια αποχώρηση ολοκληρώθηκε το επεισόδιο της Παρασκευής (3/2) του MasterChef. Με το… καλησπέρα, όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για έναν εκ των τριών κριτών.

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο οποίος και είχε ένα μικρό ατύχημα με το σκαμπό του, με αποτέλεσμα ο chef να ταρακουνηθεί, να προσπαθεί να κρατήσει την ισορροπία του και να μην βρεθεί στο έδαφος και να σηκωθεί άρον άρον από τη θέση του. «Πήγε να με σκοτώσει, ρε φίλε! Εδώ θα είμαι όμως όσο και να θες» σημείωσε ο σεφ ρίχνοντας την ευθύνη στο σχέδιο “εξόντωσής” του στον Σωτήρη Κοντιζά.

Οι μπλε και οι κόκκινοι κάθισαν, λοιπόν, απέναντι από τους κριτές προκειμένου να ακούσουν τη βαθμολογία τους για τα πιάτα που παρουσίασαν στην πρώτη ομαδική δοκιμασία.

Η κόκκινη ομάδα είχε αρκετά τεχνικά λάθη, με τους παίκτες να ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας τον άλλον και ο Αλέξανδρος, ως αρχηγός, έβγαζε την ουρά του απέξω με τρόπο.

Νικητές από τη δοκιμασία ήταν οι μπλε, έχοντας αρχηγό τον Γιώργο Πορφύρη που τους δίχασε αρκετά με την είσοδό του.

Η τελική βαθμολογία ήταν για τους Κόκκινους 54 και για τους Μπλε 56. Για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι στο MasterChef κρίνονται ακόμα και οι λεπτομέρειες.

Το γλυκό για την κόκκινη ομάδα συγκέντρωσε 17/30, ενώ το γλυκό για την μπλε ομάδα πήρε 18/30 δίνοντας τη νίκη στην πρώτη ομαδική δοκιμασία.

Ανατροπή με την ασυλία – Ποιοι παίκτες την πήραν;

Ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης ως αρχηγός των «κόκκινων» είχε τον τελευταίο λόγο στα πιάτα τους με το αποτέλεσμα, όπως φάνηκε, να μην τον δικαιώνει.

Στο MasterChef 7 δεν υπάρχουν δοκιμασίες ασυλίας, όπως στα προηγούμενα. Έτσι ο Σωτήρης Κοντιζάς ρώτησε τον Αλέξανδρο, αν θα δώσει σε κάποιον συμπαίκτη του την ασυλία ή αν θα την κρατήσει για τον εαυτό του.

Μετά από αρκετή σκέψη ο διαγωνιζόμενος αποφάσισε να τη δώσει στον φίλο του τον Παναγιώτη.

Επιπλέον, το έπαθλο των νικητών δε θα είναι πια η έξοδος για φαγητό, αλλά η δυνατότητα να επιλέξουν ένα άτομο από την αντίπαλη ομάδα, το οποίο θα έχει ασυλία. Αυτό το άτομα με απόφαση των «μπλε» ήταν η Σέβα, με την οποία έχουν έρθει πολύ κοντά στο σπίτι και την αποκαλούν μαμά.

Σύμφωνα με τον φάκελο, ο Αλέξανδρος έπρεπε να υποδείξει τον πρώτο υποψήφιο προς αποχώρηση, επιλέγοντας να βγει ο ίδιος στον τάκο.

Οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Μετά την πρώτη ομαδική δοκιμασία της χρονιάς από την οποία νικητές αναδείχθηκαν οι μπλε, οι παίκτες της κόκκινης ομάδας έπρεπε να υποδείξουν κάποια από τα μέλη τους ως υποψήφιους προς αποχώρηση.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας προέκυψαν τέσσερις υποψήφιοι, ο Αλέξανδρος, ο Σταύρος (5 ψήφοι), ο Γιάννης – Έλσον (4 ψήφοι) και ο Θοδωρής (4 ψήφοι). Οι τέσσερις άντρες της κόκκινης ομάδας κλήθηκαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη διαδικασία αντιγραφής προκειμένου να κερδίσουν την παραμονή τους στο παιχνίδι.

Οι 4 υποψήφιοι του Master Chef κλήθηκαν να αντιγράψουν τρία πιάτα του Μίλτου Αρμένη που τους δόθηκαν και καταφέρουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Και οι τρεις καμπάνες έκρυβαν διάφορους μεζέδες, οι οποίοι είχαν επιρροές από την Ισπανία.

Οι Θοδωρής, Γιάννης, Αλέξανδρος, Σταύρος έπρεπε σε μία ώρα να τα κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα προκειμένου να εντυπωσιάσουν οι κριτές.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς ενημέρωσε τους παίκτες πώς μόνο μία από τις προσπάθειες ξεχώρισε και αυτή ήταν του Αλέξανδρου, συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς.

Ο Θοδωρής από την πλευρά του συγκέντρωσε 27 βαθμούς, ο Γιάννης 20 βαθμούς και ο Σταύρος 22 βαθμούς.

Αυτός που έφυγε αρκετά σύντομα από το παιχνίδι ήταν ο Γιάννης!

Με διαφορά δύο βαθμών 22 έναντι 20, ο Σταύρος επικράτησε του Έλσον – Γιάννη, καθώς ο τελευταίος δεν πρόλαβε να βάλει όλα τα στοιχεία στα πιάτα του και το πλήρωσε ακριβά.

Μάλιστα η αποχώρησή του είναι οριστική, αφού σε αυτή τη φάση του διαγωνισμού, δεν μπορεί να μονομαχήσει με κάποιον «εισβολέα», προκειμένου να έχει μια δεύτερη ευκαιρία.

«Μαντάρα τα έκανα σήμερα, μου στοίχισε. Λίγο η ψυχολογία, λίγο το άγχος. Πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένος που κατάφερα να φτάσω μέχρι εδώ. Είναι νωρίς για μένα, δεν πειράζει όμως, δεν σταματάω, θα συνεχίσω. Χάρηκα πολύ που σας γνώρισα από κοντά», δήλωσε μετά την αποχώρησή του ο Έλσον.

Η απίστευτη δήλωση του Θοδωρή

Με το πέρας της δοκιμασίας και την απόφαση των κριτών ο Θοδωρής, ο οποίος στο επεισόδιο της Πέμπτης (2/2) πρωταγωνίστησε αρνητικά, προέβη σε μια απίστευτη δήλωση. Πώς περιέγραψε την πρώτη αντιγραφή πιάτου στον διαγωνισμό και την παραμονή του στο σπίτι. «Νιώθω μια κα@λα να σου πω την αλήθεια, μια ηδονή θα το πω πιο πολιτισμένα με όλο αυτό το μαγειρικό πρότζεκτ που είχαμε να φέρουμε εις πέρας και λέω μπράβο από μέσα μου στον εαυτό μου που κατάφερες να πεις ότι θα βγάλεις τρία πιάτα, με όλες τις παρασκευές επάνω».