Στο επεισόδιο της Πέμπτης (2/2) του MasterChef, στην πρώτη Ομαδική Δοκιμασία, ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης, ως νικητής στη δοκιμασία του Mystery Box, ήταν εκείνος που είχε στη διάθεση του τα πλεονεκτήματα. Επίλεξε την κόκκινη ποδιά και τον Γιώργο Πορφύρη ως αρχηγό την αντίπαλης ομάδας και έθεσε τους δικούς του όρους από την αρχή, δείχνοντας ξεκάθαρα τις διαθέσεις του. «Υπερόπτης, προσβλητικός, ασεβής» είπε για τον «εισβολέα» αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους τον… έχρισε αρχηγό της αντίπαλης ομάδας.

Μάταια ο Γιώργος προσπαθούσε να του εξηγήσει πως δεν ήταν δικά του λόγια, αλλά λόγια των κριτών, ο Αλέξανδρος επέμεινε πως θέλει έτσι να του εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, για τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο σπίτι. Αφού διάλεξαν παίκτες έμαθαν τα υλικά και τους κανόνες της πρώτης ομαδικής δοκιμασίας. Μια εξελιγμένη σκυταλοδρομία χαρακτήρισε ο Σωτήρης Κοντιζάς το ζητούμενο της δοκιμασίας ζητώντας από τους δυο αρχηγούς να επιμεληθούν τα μενού.

Πρωταγωνιστής στο ορεκτικό έπρεπε να είναι το χταπόδι, στο κυρίως να είναι το κοτόπουλο και στο γλυκό να κυριαρχούν τα passion fruits.

Σε αυτή την Ομαδική Δοκιμασία εξελιγμένης σκυταλοδρομίας, ο ρόλος του αρχηγού ήταν ζωτικής σημασίας, αφού είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στη διαμόρφωση του μενού τριών σταδίων, αλλά και στη λειτουργία της ομάδας.

Οι δύο αρχηγοί ήταν οι μόνοι που είδαν τα βασικά υλικά, μπήκαν στην αποθήκη τροφίμων και αποφάσισαν τα πιάτα, που θα σέρβιρε η ομάδα τους.

Ακόμη, κάθε αρχηγός είχε στη διάθεσή του ένα χρονόμετρο, ρυθμισμένο στα 10 λεπτά, ώστε να μπορεί να επέμβει, όποτε εκείνος έκρινε αναγκαίο, αντικαθιστώντας κάποιο μέλος της ομάδας του.

«Είστε υπεύθυνοι να σχηματίσετε 6 ζευγάρια. Εσείς με ένα ακόμα μέλος από την ομάδα σας θα είστε αυτοί που θα μαγειρέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι εκτός κουζίνας. Το κάθε νέο ζευγάρι που θα μπαίνει για να μαγειρέψει δε θα έχει εικόνα μέχρι εκείνη τη στιγμή τι έχει συμβεί. Αφού μαγειρέψει θα ανεβαίνει στον εξώστη. Κάθε ζευγάρι θα μαγειρεύει για 15 λεπτά, έχοντας στη διάθεσή του συνολικά 90 λεπτά. Από κάθε ομάδα θέλουμε 9 πιάτα. Στον πάγκο και των δυο ομάδων θα υπάρχει ένα χρονόμετρο. Ο αρχηγός θα έχει την ευκαιρία να μαγειρέψει για 10 λεπτά, αν και όταν αποφασίσετε. Στον υπόλοιπο χρόνο δεν μπορείτε να μαγειρέψετε», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Βλέπω ότι γίνεται ένα παιχνιδάκι με τον εξώστη. Τους το κόβω αμέσως»

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να μαγειρεύουν, με τους πάγκους να έχουν πάρει φωτιά προκειμένου να εντυπωσιάσουν τους κριτές με τις επιδόσεις τους.

Ωστόσο, ο Αλέξανδρος για άλλη μία φορά ακόνισε τα νύχια του και αυτή τη φορά προς τον εξώστη!

Έτσι, όταν ο εξώστης θέλησε να κάνει λίγο χιούμορ με τους συμπαίκτες που βρίσκονταν στον πάγκο, ο αρχηγός τους το έκοψε μαχαίρι με δυο φωνές. «Βλέπω ότι γίνεται ένα παιχνιδάκι με τον εξώστη, αλλά εντάξει, ρε παιδί μου. Τους το κόβω αμέσως και το κάνω για το καλό μας. Και ‘γω παίζει να το έχανα στον χαβαλέ. Δηλαδή κάποιος θα έπρεπε να μου βάλει όρια και να μου πει όπα» είπε και πρόσθεσε:.

«Προφανώς ο Γιώργος στην αντίπαλη ομάδα λειτουργεί διαφορετικά. Μάλλον έστηνε ένα ένα πιάτο και έφευγε. Οπότε αγχώθηκαν με αυτόν και έπρεπε και εκεί να τους βάλω όριο, να τους πω «παιδιά ηρεμήστε». Δεν έπαιζε τέτοιο θέμα» συμπλήρωσε επίσης, σε άλλο σημείο της δοκιμασίας, ο Αλέξανδρος στην κάμερα του MasterChef.

Έξαλλος ο Χρήστος με τον Θεόδωρο που δοκίμασε από την κατσαρόλα

Κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας ο Θεόδωρος πήγε να δοκιμάσει μέσα από την κατσαρόλα και έπειτα έκανε την κίνηση να ξαναβάλει το κουτάλι μέσα. Κάτι που έκανε έξαλλο τον Χρήστο, ο οποίος ούρλιαξε από τον εξώστη! «Έλα ρε! Τα βασικά;», είπε.

Απίστευτο: Ο ιδρώτας του Θεόδωρου έσταξε πάνω στον Σωτήρη Κοντιζά!

Ο Θεόδωρος ήταν… πρωταγωνιστής και σε άλλο σημείο της δοκιμασίας. Κατά τη διάρκειά της συνέβη το εξής επικό, που έκανε τους κριτές να γελάσουν με την καρδιά τους!

Την ώρα που κάποιοι παίκτες ήταν πάνω στον εξώστη και οι κριτές ήταν ακριβώς από κάτω, ο Σωτήρης Κοντιζάς ένιωσε κάτι να στάζει επάνω του. Γυρνώντας στον εξώστη ρώτησε τι συμβαίνει και τότε ο Θεόδωρος του απάντησε ότι είναι ο… ιδρώτας του!

Με το τέλος της δοκιμασίας, οι κριτές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τα πιάτα των δύο ομάδων.