Στην παρέα του «The 2Night Show» της Τετάρτης (15/6), καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου ήταν ο Θάνος Μπίρκος. Σε μία συζήτηση από καρδιάς, ο ισοβίτης «Τόλης», της σειράς «Σασμός», μοιράστηκε την ενδιαφέρουσα πορεία της ζωής του.

Μεταξύ άλλων, θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και τις αγροτικές εργασίες σε ένα μικρό χωριό που ζούσε, στη Λεπενού του Αγρινίου Αιτωλοακαρνανίας που ζούσε μέχρι τα 18 του και ανακάλεσε στη μνήμη του όσα μεσολάβησαν ως την κατάκτηση του ονείρου του να γίνει ηθοποιός.

Ο ηθοποιός μίλησε για το μάζεμα των καπνών, για το αρμάθιασμα του με τις βελόνες που οι κάπως μεγαλύτεροι σε ηλικία θα καταλάβουν πολύ καλά, ενώ αποκάλυψε πως μέχρι τα 18 του δεν ήξερε τι θα πει να πηγαίνεις διακοπές.

Σε ποια ηλικία έκανε διακοπές για πρώτη φορά στη ζωή του;

Τελικά τις πρώτες του διακοπές τις πήγε αφού τελείωσε το σχολείο στη Λευκάδα και όπως παραδέχτηκε δεν του άρεσε καθόλου η διαδικασία γιατί τις είχε πολύ διαφορετικά στο μυαλό του.

Ο Θάνος Μπίρκος εξήγησε πως μέχρι τα 18 του έλεγε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει δικηγόρος, παππάς ή δάσκαλος.

«Ήθελα κάτι να κάνω. Πήγαινα και στο ψαλτήρι κι έψελνα και εκφραζόμουν από τους ψαλμούς. Έλεγα το “πιστεύω” κ.ο.κ.», πρόσθεσε.

Ανήμερα 15αύγουστου όταν ο ηθοποιός ήταν 18 ετών μετακόμισαν οικογενειακώς από τη Λεπενού και μετακόμισαν στην Αθήνα.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε και στις σπουδές του στην Πάτρα, στο τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων, που ήταν και το κομμάτι που βοήθησε στην ενηλικίωσή του.

Η ηθοποιία ήρθε αργότερα στη ζωή του, με τους γονείς του να αισθάνονται φυσικά περήφανοι όταν τον είδαν πρώτη φορά να παίζει.

Τι κοινό έχει με τον «Γιάγκο Δράκο» της «Λάμψης»;

Ο Θάνος Μπίρκος αποκάλυψε πως η πρώτη επαφή με την υποκριτική ξεκίνησε από μια θεατρική παράσταση του σχολείου στο χωριό του.

«Όταν πήγαινα γυμνάσιο έβλεπα τηλεοπτικές σειρές και μετά πήγαινα μπροστά στον καθρέφτη και έπαιζα τους ρόλους, έκανα τον Γιάγκο Δράκο.

Την είχα τη σαπουνόπερα από μικρός», πρόσθεσε.

Ο ηθοποιός μίλησε φυσικά και για τη σειρά του Alpha. Ο Θάνος αποκάλυψε ποια ήταν η πρώτη αντίδρασή του, όταν τον πήραν τηλέφωνο για να κάνει τον ρόλο του ισοβίτη, έναν δραματικό ρόλο.

«Όταν μου πρότειναν να παίξω τον ισοβίτη νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Σοκαρίστηκα που κάποιος με σκέφτηκε για δραματικό ρόλο. Έλεγα “θα δουν στο πρόσωπό μου τον δολοφόνο;” Έκανα πρόβες με τον Γιώργο τον Κοψιδά, τρεις μέρες δουλεύαμε το κείμενο και μου δόθηκε οδηγία ότι για αυτόν τον ρόλο δεν πρέπει ο τηλεθεατής να ξέρει τί τον περιμένει. Πως από αυτόν τον ρόλο μπορούν να δουν τα πάντα» είπε αρχικά.

Αποκάλυψε δε, ότι οι εξελίξεις στο φινάλε του πρώτου κύκλου θα είναι συνταρακτικές.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, στην τελευταία σκηνή που γύρισε, όταν διάβασε το σενάριο έκλαιγε με αναφιλητά.

«Εγώ ακόμα γυρίζω την πρώτη σεζόν. Για τη συνέχεια δεν το γνωρίζω ακόμα. Ξέρω σίγουρα ότι είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις. Αυτό που γύριζα σήμερα, παρέλαβα το σενάριο στις 23:00 το βράδυ και έκλαιγα σαν μικρό παιδί για μία ώρα… Είχα δακρύσει και δεν μπορούσα, έκλαιγα με αναφιλητά, για όλες τις ιστορίες, με τις εξελίξεις όλων των ιστοριών και όχι μόνο με τη δικιά μου. Είναι πολύ συνταρακτικές οι εξελίξεις στο φινάλε. Νομίζω ότι ο «Σασμός» όταν θα τελειώσει, θα είναι τόσο συγκλονιστικός σαν γραφή και το πώς κουμπώνουν οι ιστορίες μεταξύ τους που νομίζω πως ακόμη και εκεί θα υπάρξει ανατροπή. Και στον Τόλη θα υπάρξει», είπε μεταξύ άλλων ο Θάνος Μπίρκος, αν και επεσήμανε ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει ακόμα αν θα συνεχίσει στον δεύτερο κύκλο.