Μετά την αποχώρηση του Μάριου Λιόλιου, εννέα διαγωνιζόμενοι παραμένουν στη διεκδίκηση του τίτλου του MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ. Η μέρα στην κουζίνα του MasterChef 2022 ξεκίνησε στο επεισόδιο της Δευτέρας (9/5) με την καθιερωμένη δοκιμασία του Mystery Box, με ένα κουτί για τολμηρούς.

Εκπλήξεις κρύβει το Mystery Box… Μπάμπουσκα

Οι εκπλήξεις συνεχίζονται, λοιπόν, στον διαγωνισμό μαγειρικής. Μία τέτοια περίμενε τους παίκτες, αφού επρόκειτο για ένα Mystery Box… μπάμπουσκα, καθώς στους πάγκους υπήρχε ένα κουτί που από κάτω έκρυβε άλλα δύο μικρότερα.

Στο πρώτο κουτί οι παίκτες είχαν τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους λιγότερα υλικά, αλλά περισσότερο χρόνο, όπως συνέβη με τον «Μπόμπαινα», ο οποίος είχε στη διάθεσή του 45 λεπτά.

Μείον 10 λεπτά, δηλαδή, 35 λεπτά είχαν στη διάθεσή τους ο Παναγιώτης και ο Νίκος Π., ενώ οι υπόλοιποι 6 θα μπορούσαν να μαγειρέψουν μέσα σε 30 λεπτά και με περισσότερα υλικά.

Αυτός είναι ο νικητής του Mystery Box

Για κάποιους ο χρόνος ήταν σημαντικότερος και από τα ίδια τα υλικά, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να ρισκάρουν.

Ανάμεσα στους παίκτες που μαγείρεψαν μέσα σε 30 λεπτά ήταν η Ελπίδα και ο Γιάννος, οι οποίοι είχαν τα δύο πιο νόστιμα πιάτα.

Ένα πιάτο όμως κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις, δίνοντας στον δημιουργό του σημαντικό πλεονέκτημα στη συνέχεια.

Νικήτρια του Mystery Box ήταν η Ελπίδα, η οποία ετοίμασε έναν ιδιαίτερο τραχανά.

Τα πλεονεκτήματα της Ελπίδας στο Τεστ Δημιουργικότητας

Στο Tεστ Δημιουργικότητας οι επίδοξοι μάγειρες κλήθηκαν να εμπνευστούν από πιάτα συνδεδεμένα με έθιμα του τόπου μας. Πόσο στρατηγικές ήταν οι επιλογές της νικήτριας του Mystery Box και πόσο κρίσιμες αποδείχτηκαν για το τελικό αποτέλεσμα;

«Πάμε να δούμε τα πλεονεκτήματα της Ελπίδας. Ένα, αν θέλει μπορεί να μη μαγειρέψει και να πάει ασφαλής στον εξώστη. Έτσι εξασφαλίζει τη θέση της στην τελική 8άδα. Η Ελπίδα θα μοιράσει τέσσερα πιάτα σε εσάς, τα οποία περιλαμβάνουν, γαλοπούλα, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κόλλυβα και μαγειρίτσα», είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Οι παίκτες λοιπόν θα έπρεπε να αποδομήσουν τα παραδοσιακά αυτά πιάτα για να κερδίσουν πλεονεκτήματα, αλλά και ένα μεγάλο δώρο από τον χορηγό του ριάλιτι.

Το τρολάρισμα πήγε σύννεφο όχι μόνο από τους παίκτες, αλλά όπως θα δείτε και στο Twitter.

Τι σχολιάστηκε περισσότερο; Μα φυσικά τα κόλλυβα!

«Εντάξει παιδιά, στη ζωή είναι. Μέσα στον κύκλο της ζωής, προς το τέλος» τους είπε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο «Μπόμπαινας» ήταν περιχαρής για τα κόλλυβα. «Το περίμενα πώς και πώς να μαγειρεύω κόλλυβα και να τα πετάω στον εξώστη και να τους κάνω την κηδεία» είπε ο παίκτης.

«Δε θα μαγειρέψω σεφ», είπε η Ελπίδα, η οποία πέρασε απευθείας στους 8 του διαγωνισμού και στη συνέχεια μοίρασε τα πιάτα στους συμπαίκτες της.

Πού πήγαν τα κόλλυβα; Στον Πάνο και τον Γιάννο.

Ο Μπόμπαινας πήρε μαγειρίτσα διότι κατά την Ελπίδα ξέρει να τη μαγειρεύε,ι αλλά όχι δημιουργικά. «Έχει κάνει λάθος» είπε στο κιου ο Ταϊρίδης.

Tο Twitter σχολίασε το γεγονός ότι δεν υπήρχε κοκορέτσι ή πατσάς ενώ επική ήταν η επίκληση του γνωστού γραφείου Τελεταί Μπούκουρας για να δώσει τα φώτα του στα κόλλυβα.

Ο νικητής, η πρόταση γάμου και το σετ μαγειρικής

Στο Tεστ Δημιουργικότητας οι επίδοξοι μάγειρες είχαν, λοιπόν, να εμπνευστούν από πιάτα συνδεδεμένα με έθιμα του τόπου μας.

Τα καλύτερα πιάτα στη δοκιμασία είχαν ο Νίκος ο Ιταλός, ο Πάνος και ο Χριστόφορος. Οι τρεις διαγωνιζόμενοι πέρασαν στους 8 και ανέβηκαν στον εξώστη.

Ωστόσο, ο Χριστόφορος ήταν ο νικητής του Τεστ Δημιουργικότητας και κέρδισε μαζί με κάποια πλεονεκτήματα και ένα σετ μαγειρικής.

Όταν άκουσε το όνομά του γέλασε και τότε οι κριτές τον ρώτησαν τι σκέφτηκε. Με χιούμορ αποκάλυψε ότι έκανε για πλάκα πρόταση γάμου σε μία κοπέλα.

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση;

O Nίκος, ο Δημήτρης (Μπόμπαινας) και η Καλλιόπη είναι οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Οι τρεις τους είχαν τα χειρότερα πιάτα στο Τεστ Δημιουργικότητας.

Οι διαγωνιζόμενοι γνωρίζουν ότι πια έχουν μπει στην τελική ευθεία του διαγωνισμού και κάθε δοκιμασία μπορεί να αποβεί μοιραία για την παραμονή τους. Όσο δύσκολο κι αν είναι το ζητούμενο για κάποιους, όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για αστοχίες.