Την Παρασκευή, 28 Μαρτίου ξεκίνησε η τελευταία και πιο καθοριστική φάση του «The Voice», τα live! Περισσότερα από 800 άτομα πλημμύρισαν το εντυπωσιακό πλατό του και έδωσαν ρυθμό στη βραδιά, μετατρέποντας το 1ο live σε ένα μεγάλο πάρτι! Η ατμόσφαιρα ήταν μαγική και η μουσική, αναδείχτηκε και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, στο talent show του ANT1.

Το 1ο live άνοιξε με το τραγούδι των κριτών. Ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Μιχάλης/Stavento, ανέβηκαν στο stage και ερμήνευσαν μοναδικά το «Ρίξε κόκκινο στη νύχτα»! Οι τέσσερις από τους καλύτερους καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, μοιράστηκαν την ίδια σκηνή, χαρίζοντας στους τηλεθεατές αλλά και σε όλους όσους βρέθηκαν στο πλατό, ανεπανάληπτες στιγμές!

Κάθε επεισόδιο του «The Voice» ολοκληρώνεται με εξαιρετικά υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο, και το 1ο live την Παρασκευή 28 Μαρτίου, χτύπησε «κόκκινο» σε όλα τα κοινά! Πιο συγκεκριμένα, στο δυναμικό κοινό 15-44 το μερίδιο τηλεθέασης ήταν 50,2%, ποσοστό που ξεπερνά κάθε προηγούμενο ρεκόρ του talent show. Πρώτο τερμάτισε στις γυναίκες 15-24 με 58,4% και στις γυναίκες 25-44 σημείωσε 51,7%.

Γενικά το νεαρό κοινό 15-24 έδωσε στο 1ο live του «The Voice» τηλεθέαση της τάξης του 56% και οι άντρες 15-24 το παρακολούθησαν σε ποσοστό 52,5%. Στο σύνολο του κοινού έφτασε το 39,1%!

Την Παρασκευή 28 Μαρτίου, το 1ο live παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 1.640.000 άτομα περίπου, ενώ έστω και για ένα λεπτό πέρασαν από τον ΑΝΤ1 σχεδόν 4.425.000 τηλεθεατές.

Λίγο πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος του Live, ο παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό κοινό και τηλεθεατές. Εξήγησε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά το 1ο και 2ο live και παρουσίασε τους Coaches για πρώτη φορά… ζωντανά! Επίσης κατά τη διάρκεια του Live, από το V-room, o V-Reporter Θέμης Γεωργαντάς έδινε τον παλμό των social media και των backstage.

Το διαγωνιστικό μέρος άνοιξε με τους τέσσερις παίκτες του Αντώνη Ρέμου: Εβελίνα Νικόλιζα «YOU GOT THE LOVE», τον Άλεξ Οικονόμου «ΚΡΥΦΑ», Δημήτρης Τικτόπουλος «PARADISE CITY» και Λευτέρης Κιντάτος «ΕΝΝΑ ΟΓΔΟΟΑ». Αν και οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι ήταν εξαιρετικοί, μόνο δύο έπρεπε να παραμείνουν! Το κοινό με την ψήφο του «έσωσε» τον Άλεξ Οικονόμου και η επιλογή του Αντώνη Ρέμου για να συνεχίσει το 3ο Live ήταν ο Λευτέρης Κιντάτος.

Ακολούθησε η ομάδα της Μελίνας Ασλανίδου με 4 γυναίκες διαγωνιζόμενες: την Ιφιγένεια Άτκινσον «DIAMONDS», την Αίμιλη Χαραλάμπους «ΤΟΥ ΠΟΘΟΥ Τ’ ΑΓΡΙΜΙ», τη Μαίρη Δούτση «MY WAY» και την Αγγελική Ζήκα «ΦΑΙΔΡΑ». Οι καταπληκτικές ερμηνεύτριες, εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα, αλλά για το 3ο Live τη σκυτάλη πήραν από το κοινό η 16χρονη Κύπρια Αίμιλη Χαραλάμπους και από την Coach η Ιφιγένεια Άτκινσον.

Το τρίτο team που ανέβηκε για να διαγωνιστεί ήταν αυτό του Μιχάλη/Stavento, με τους: Παναγιώτη Βιντζηλαίο «DAMN YOUR EYES», Άρη Καμπανό «ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», Βιολέττα Χριστίνα Ντάγκαλου «ΥΛΑΓΙΑΛΙ» και Γιούρι Μέλικοβ «LET THE MUSIC PLAY». Όλοι τους έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αυτοί που κατάφεραν να περάσουν ήταν ο Γιούρι Μέλικοβ από το κοινό και ο Παναγιώτης Βιντζηλαίος από τον Μιχάλη/Stavento.

Το 1ο live ολοκληρώθηκε με την ομάδα της Δέσποινας Βανδή. H Κατερίνα Λιόλιου «SWEET CHILD OF MINE», ο Δημήτρης Φουρναράκης «ΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ», ο Βασίλης Αξιώτης «YOU CAN LEAVE YOUR HAT ON» και η Ελένη Γεραγίδη «WE FOUND LOVE», εντυπωσίασαν με τις μοναδικές τους ερμηνείες! Το κοινό ψήφισε να παραμείνει η Κατερίνα Λιόλιου και η Δέσποινα Βανδή, επέλεξε να συνεχίσει μαζί της ο Δημήτρης Φουρναράκης.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το 1ο live του «The Voice». Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και την επόμενη Παρασκευή. Στο stage θα ανέβουν 16 διαγωνιζόμενοι, αλλά θα παραμείνουν μόνο οι 8.