Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπολοίπων προς πρόσληψη από τη Δημόσια Τηλεόραση, σημείωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9».

ο κ. Καψής ανέφερε ότι «απομένει να ανακοινωθούν, νομίζω αύριο – μεθαύριο το αργότερο, τα ονόματα των υπολοίπων προς πρόσληψη από τη Δημόσια Τηλεόραση. Ήδη, η Δημόσια Τηλεόραση εκπέμπει ένα πρόγραμμα σχεδόν πλήρες σε ό,τι αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, προφανώς εννοώ. Νομίζω ότι δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αυτή η κατάληψη στην Αγία Παρασκευή. Και φαντάζομαι, όπως το έχω πει και άλλη φορά, ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ώρα να παρέμβει ο εισαγγελέας».

Επιπλέον, ο κ. Καψής ανέφερε πως έως αύριο, θα υπάρξει και η ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης και «πολύ σύντομα θα υπάρξει, μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα, και το ραδιόφωνο».

Σε ερώτηση σχετικά για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός σημείωσε: «Κάναμε εκλογές πριν από ένα χρόνο σχεδόν. Νομίζουμε ότι λύση είναι να πηγαίνουμε κάθε χρόνο σε εκλογές; Αυτή τη στιγμή η χώρα έχει κυβέρνηση, έχει πλειοψηφία, προχωρά κανονικά. Νομίζω ότι όλη αυτή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την ανατροπή, θα ξεφουσκώσει πολύ σύντομα. Και δεν τίθεται θέμα εκλογών, ούτε θέλει ο ελληνικός λαός -νομίζω- εκλογές αυτή τη στιγμή, γιατί καταλαβαίνει ότι δεν θα βγει τίποτα από καινούργιες εκλογές. Ίσα-ίσα θα υποβαθμίσουμε άλλη μία φορά τη Δημοκρατία μας. Θα πούμε ότι δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε συντεταγμένα ως κοινωνία».

Σχετικά με την οικονομία και την εκτίμηση ότι αν υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας, αυτό θα συνοδεύεται και από νέους όρους, ο κ. Καψής απάντησε πως «νομίζω ότι θα υπάρξει αυτό που λέμε τρίτο πακέτο βοήθειας, με την έννοια ότι πρέπει να συμπληρωθούν κάποια χρηματοδοτικά κενά που υπάρχουν σε βάθος χρόνου και αυτό θα συνδεθεί, προφανώς, με την επίτευξη κάποιων στόχων. Ήδη, για να ζητήσουμε αυτή τη βοήθεια πρέπει να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα, να μπορούμε να στεκόμαστε πλέον στα πόδια μας. Δεν νομίζω, όμως, ότι αυτό συνεπάγεται κάποια πρόσθετα μέτρα. Αντίθετα, αυτή τη στιγμή το μείζον είναι να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την ύφεση και να μπούμε έστω και με αργούς ρυθμούς – γιατί πράγματι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί σύντομα το μείζον που είναι η ανεργία – σε μια πορεία σχετικής ανάκαμψης».