Ο μεγάλος τελικός του X-Factor έφθασε στο τέλος του και ανέδειξε τον νικητή που κέρδισε το χρηματικό έπαθλο αλλά και το συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία.

Η μάχη ήταν σκληρή και οι τρεις καλύτεροι του φετινού διαγωνισμού ανέβηκαν στη σκηνή του X-Factor, καθηλώνοντας με τις ερμηνείες του το τηλεοπτικό κοινό, τους θεατές που παρακολουθούσαν live τον τελικό, την παρουσιάστρια Δέσποινα Βανδή και τους κριτές Γιώργο Θεοφάνους, Μελίνα Ασλανίδου, Χρήστο Μάστορα και Μιχάλη Τσαουσόπουλο.

AC2, Γιάννης Γρόσης και Δημήτρης Παπατσάκωνας ήταν οι τρεις φιναλίστ που διεκδίκησαν τον τίτλο του νικητή του Χ–Factor.

Μετά από δύσκολη και απαιτητική μουσική μονομαχία το συγκρότημα AC2 αποχώρησε αφού ήταν αυτοί που συγκέντρωσαν το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων.

Ο «λαϊκός» Γιάννης Γρόσης και ο «ροκ» Δημήτρης Παπατσάκωνας ανέβηκαν για δεύτερη φορά στη σκηνή του X-Factor και με τις φωνές τους διεκδίκησαν τη ψήφο του κοινού.

Ο Γιάννης Γρόσης επέλεξε το τραγούδι του Αντώνη Ρέμου «Η νύχτα δυο κομμάτια» ενώ ο Δημήτρης Παπατσάκωνας το τραγούδι House of the Rising Sun από The White Buffalo.

Στη συνέχεια του διαγωνισμού, κριτές και παρουσιαστές ανέβηκαν στη σκηνή του X-Factor και ερμήνευσαν μεγάλες επιτυχίες που φέρουν την υπογραφή του Γιώργου Θεοφάνους γεμίζοντας τον χώρο με μελωδίες.

Ένα από τα απρόοπτα του διαγωνισμού ήταν όταν η Δέσποινα Βανδή, λίγο πριν ανακοινώσει τον νικητή, έδωσε πάσα για διαφημίσεις όμως η παραγωγή είχε άλλα σχέδια και άρχισαν τα νοήματα στη παρουσιάστρια.

Αρχικά η Δέσποινα Βανδή δεν κατάλαβε τι εννοούσαν οι συνεργάτες της με τα νοήματα που της έκαναν. Αυτό όμως που της ζητούσαν ήταν να «γεμίσει» τον τηλεοπτικό χρόνο μέχρι να ετοιμαστούν για το διαφημιστικό διάλειμμα.

Ποιος ιδανικότερος λοιπόν από την ραδιοφωνικό Μιχάλη Τσαουσόπουλο για να το πετύχει αυτό; Η Δέσποινα Βανδή του έδωσε το μικρόφωνο και ο κριτής είπε ένα ανέκδοτο κάνοντας τους πάντες να γελάσουν.

Η δύσκολη στιγμή της ανακοίνωσης έφθασε και η παρουσιάστρια μετέδωσε το όνομα του νικητή.

Το τηλεοπτικό κοινό ψήφισε και αποφάσισε πως ο τίτλος του νικητή του X-Factor ανήκει στον Γιάννη Γρόση.