Με καθυστέρηση 20 λεπτών ξεκίνησε η διάσκεψη του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφανθεί για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ.

Στο πρώτο στάδιο της διάσκεψης παρευρίσκονται εκτός από τους δικαστές, οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωιθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός τους, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υποστηρίξουν, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι προκειμένου να καταργηθεί μια επιχείρηση (δημόσια λή ιδιωτική) πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, αναμένεται να σημειώσουν ότι την αρμοδιότητα για την επαναλειτοιυργία των πομπών της ΕΡΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, και όχι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί.

Θα επαναλάβουν ότι υποχρεωτικά, από τη νομοθεσία για την κατάργηση ΔΕΚΟ, πρέπει να υπογράφει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκης. Οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας, εξάλλου, θα προσκομίσουν στο δικαστήριο και επιστολή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει διευθυντής μουσικών συνόλων. Στην επιστολή του ο κ. Θεοδωράκης σημειώνει ότι ο ρόλος της τέχνης είναι σημαντικός για την ύπαρξη ενός έθνους.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ