Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται οι ιθύνοντες του ΣΚΑΪ μιας και είναι ειλημμένη η απόφαση να αλλάξει το προφίλ του σταθμού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του news.gr οι υπεύθυνοι του καναλιού του Φαλήρου έχουν θέσει νέους στόχους και προκειμένου να επιτευχθούν έχει τεθεί σε εφαρμογή διετές πλάνο κινήσεων.

Τα τελευταία χρόνια η στροφή στα reality κάθε είδους φαίνεται ότι έχουν κουράσει το τηλεοπτικό κοινό. Τα νούμερα τηλεθέασης στην prime time ζώνη «πληγώθηκαν» αρκετά και αυτό γιατί στη συγκεκριμένη ζώνη προβαλλόντουσαν τα reality.

Μια ανάσα από την έναρξη της νέας σεζόν οι υπεύθυνοι του σταθμού επιθυμούν να μειώσουν τις σχετικά χαμηλές πτήσεις στην prime time ζώνη που είναι και αυτή με τα περισσότερα έσοδα λόγω διαφημίσεων.

Για να γίνει κάτι τέτοιο προσανατολίζονται σε μία στροφή στη μυθοπλασία ενώ το πρόγραμμα θα ενισχυθεί και με τηλεπαιχνίδια.

Οι στόχοι στο κοινό και τα νέα προγράμματα

Στόχος είναι να αλλάξει η τυπολογία του κοινού, να τραβήξει το ενδιαφέρον μερίδας των τηλεθεατών που μέχρι τώρα δεν προτιμούσε τον ΣΚΑΪ, δηλαδή το γυναικείο κοινό.

Προκειμένου να γίνει αυτό, στο νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ εντάχθηκαν σειρές οι οποίες σε καθημερινή βάση θα προβάλλονται στη prime time ζώνη και θα κάνουν τον σταθμό ισχυρό παίκτη στο τηλεοπτικό σκηνικό όσον αφορά τα προγράμματα μυθοπλασίας.

Λόγω Τιμής, 8 Λέξεις, Room Service Πλιζ και Θα γίνει της πολυκατοικίας είναι οι σειρές οι οποίες θα ριχτούν στη «μάχη» της τηλεθέασης και ενισχύουν τη μυθοπλασία του σταθμού.

Οι υπεύθυνοι αναμένουν να δουν και το… crash test στα νούμερα τηλεθέασης, της τούρκικης σαπουνόπερας «Φτερωτός Θεός» προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Ένα ακόμα προτέρημα των καναλιών τα οποία έχουν στο συρτάρι τους σειρές είναι οι επαναλήψεις. Μέχρι τώρα ο σταθμός δεν είχε στη… φαρέτρα του σειρές άρα δεν είχε και προγράμματα τα οποία θα μπορούσαν να προβληθούν σε επανάληψη.

Αυτό, με βάση τον διετή προγραμματισμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή πρόκειται να αλλάξει από του χρόνου. Δηλαδή κατά τη σεζόν 2020-2021, θα υπάρχουν σειρές οι οποίες θα μπορούν να παίζονται σε επανάληψη και να φέρουν στον σταθμό υψηλές πτήσεις στον πίνακα τηλεθέασης και κατά τις «νεκρές» περιόδους όπως είναι οι καλοκαιρινοί μήνες.

TAGS